Vällingbyskolans idrottslärare Caroline Olsen tar en selfie med sina elever. Tillsammans anordnar de Vällingbyloppet för Hässelbys och Vällingbys grundsärskoleelever. Foto: Caroline Olsen

Snart premiär för nya Vällingbyloppet

När särskoleeleverna på Vällingbyskolan inte hade ett löplopp att se fram emot bestämde sig deras idrottslärare att ta saken i egna händer. Snart är det premiär för Vällingbyloppet.

  • Publicerad 16:47, 13 maj 2019

Den som ligger bakom initiativet är Caroline Olsen, idrottslärare på Vällingbyskolan. Hennes elever har tidigare tränat inför Lidingöruset, men när det loppet var sprunget kände hon att hon ville ge sina elever något nytt att träna inför.

När det inte fanns andra lopp för personer med funktionsvariationer så tog hon saken i egna händer.

– Jag kände som idrottslärare att jag ville ha nåt att peppa mina elever inför. Jag tänkte: "finns det inget lopp så vi får fixa ett själva", säger Caroline Olsen.

Förutom att ha nåt att se fram emot, menar Caroline Olsen att löpning har andra fördelar för eleverna.

– Det finns evidens för att koncentration, och det mesta som rör skolan, blir lättare när man rör på sig mycket. Jag vill också att eleverna ska hitta en idrott som är enkel att göra själv, löpning kräver inte mer än skor och träningskläder, säger hon.

Gemensam insats

Det är Vällingbyskolan som står värd för händelsen och eleverna själva är med och hjälper till. Andra stöttar med lite allt möjligt, Hässelby SK bidrar med medaljer, Stockholms stad med tröjor och en förälder med vattenflaskor.

Det är inte bara elever från Vällingbyskolan som kommer delta, utan även särskoleelever från Loviselundsskolan, Maltesholmsskolan och Hässelbygårdsskolan.

Loppet går av stapeln den 21 maj. Alla som vill är välkomna att titta förbi och heja på löparna.

Vällingbyloppet

När: 21 maj kl 09.30–11.00

Var: Grimsta motionsspår

Distanser:

2 kilometer

1320 meter

880 meter

440 meter

Han återskapar 50-talet i Söderort

Nyheter Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla Marilyn, Elvis, Märklintåg, barbie­dockor, telefoner och mängder med andra 50- och 60-talsprylar. Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla.söndag 19/5 19:00

Så undviker du köer på återvinningscentralen

Nyheter ✓Här är bästa tiderna att kasta skräpet ✓Personalen specialutbildas att lösa bråk Nu är det är högtryck på stadens återvinningscentraler. För att hantera stressade stockholmare har personalen på återvinningen specialutbildats i konflikthantering.lördag 18/5 9:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt