HÄGGVIK ENTRÉ. Så här ska det nya handelsområdet se ut när det är färdigt 2020. Foto: Illustration: Strategisk arkitektur

Snart rivs Willys-byggnaden

Snart rivs byggnaderna vid Willys och gamla K-rauta. I sommar påbörjas byggnationen av den nya handelsplatsen Häggvik Entré.

  • Publicerad 12:57, 15 maj 2018

K-rauta har stängt sedan några månader tillbaka och den 25 maj stänger Willys. Sedan ska rivningsarbetet av byggnaden påbörjas.

Till sommaren ska rivningen vara färdig och då påbörjas byggnationen av det nya handelsområdet. Till hösten räknar man med att ett tätt hus ska stå färdigt.

Projektet innebär en stor utökning av handelsplatsen. K-rauta och Willys har haft sammanlagt 13 000 kvadratmeter handelsarea. Ungefär lika stor används till bland annat kontor. När Häggvik Entré står färdigt våren eller hösten 2020 ska byggnaden innefatta 30 000 kvadratmeter handelsyta.

– Det kommer tillskapas tusentals bostäder i Häggvik under de kommande åren vilket kommer leda till ett starkt underlag för konsumenthandeln. Vi ser en stor potential i att utveckla en strategisk handelsplats vid Häggviks entré och bidra till stadsbyggandet, har Alexander Thams, Director på Alma Property Partners tidigare sagt gällande planerna för området.

Handelsplatsen är ett av flera stora projekt som just nu är aktuella i södra Häggvik. Bakom den stora bågformade byggnaden, eller TDC-huset som det ofta kallas i folkmun, ska ett hotell och tre stycken 23 våningar höga hus byggas. Totalt ska området innehålla 1500 bostäder.

– Det pågår även planläggning av tomten för ICA Maxi, för hela Stinsenområdet samt för området som idag huseras av Coop, Systembolaget, Jula med flera. Södra Häggvik står inför sin största makeover i modern tid, vilket välkomnas. Att Stämpeln 1 nu kommer igång, markerar starten för denna omfattande förändring, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt