Kreativitet. Pandemin har tvingat eleverna att hitta på nya, kreativa sätt att sprida sin bok "Den bortglömda skolan", genom bland annat olika dramatiseringar. Foto: Leonardo Vidal

Snart släpps Rosendalsskolans årliga bok

“Stängt på grund av virus. Öppnar igen i maj." Så låter ett av utdragen från den rafflande boken "Den bortglömda skolan" som ges ut av femteklassare i Vallentuna. Den 20 maj är det boksläpp.

  • Publicerad 11:20, 15 maj 2020

Rosendalsskolans femteklassare är på väg att släppa sin årliga bok. Boken, som ges ut den 20 maj, heter “Den bortglömda skolan” och på Rosendalsskolans Instagram delar de med sig av små teasers inför boksläppet. 

– De har hållit på ett tag och skapat berättelser i grupp, det är tre klasser som jobbar med projektet, säger Anne Dahlin, svensklärare och mentor på skolan. 

Anpassas efter smittskyddet

Det är det tredje året som skolans femteklassare gör ett liknande projekt, men i år blir förutsättningarna lite annorlunda. Vanligtvis skulle de ha anordnat en stor releasefest på skolan, tillsammans med elevernas föräldrar, men i år är det inte möjligt. 

– Då gör vi i stället digitala saker som vi delar med föräldrarna, och så har vi en fest på skolan med bara eleverna, säger Anne Dahlin. 

Kreativt skapande

Därmed har de också fått möjlighet att utöka sitt skapande. Tillsammans med bildläraren har de både fotat och dramatiserat nya versioner av sin bok, som de har kunnat visa upp för sina föräldrar. 

– Vi vill verkligen framhäva elevernas arbeten. De har samarbetat otroligt fint med de som har varit hemma och jobbat med videomöten och gemensamma Google-dokument. Det är kul att lyfta det som är positivt, säger Anne Dahlin.

Så kan du ta del

Vill du se mer av projektet? På Rosendalsskolans Instagramkonto rosendalsskolan_vallentuna finns det flera inlägg med teasers för boken, som eleverna har skapat.

Stockholm Direkt