Den 10 juli starar sprängningarna intill Slussens tunnelbana. Foto: Karoline Montero Araya

Snart sprängs det – bara meter från Slussens tunnelbana

Snart startar sprängningarna vid Katarinavägen igen. Nu bara några meter från Slussens tunnelbanan.

  • Publicerad 07:00, 27 jun 2017

Under hösten har Slussen-projektet sprängt bort berg på Katarinavägen närmast KF-huset och Katarinahissen. Nu startar snart arbetet på andra sidan vägen, närmast tunnelbanan.

Barnen på Mosebacke får vänja sig vid "BOOOOM!" vid Slussen

På plattformen kan resenärerna känna vibrationerna och höra mullret från sprängsalvorna men trafiken ska rulla som vanligt.

– Det kommer att vara ett ännu känsligare jobb eftersom vi inte får påverka tunnelbanan som inte kommer att stoppas. Det blir ännu mildare salvor än tidigare och två sprängningar istället för tre om dagen, säger kommunikationsansvarige Eva Rosman på Slussen-projektet.

Sprängs till årsskiftet

Den 10 juli planeras sprängningarna dra igång igen. Gående och cyklister fortsätter passera Katarinavägen på de nya gång- och cykelbroar som satts upp under våren som går på andra sidan vägen utmed husfasaderna.

Sprängningarna kommer pågå fram till september/oktober. Sen tas det en andra paus i arbetet innan sista sprängningsperioden fortsätter fram till årsskiftet.

Tio till tolv tusen kubikmeter berg ska bort under 2017 för att bereda plats åt Katarinavägens nya konstruktion. Nästa år börjar bygget av gångar och affärslokaler på platsen. Här ska nya Slussens galleria ligga.

Nya Slussen får underjordisk galleria

Muller i tunnelbanan

Den 10 juli starar sprängningarna intill Slussens tunnelbana.

Två salvor om dagen ska skjutas, klockan 10 och klockan 14.

Innan varje sprängning informeras resande via utrop och informationstavlorna. Det kommer också finnas stationsvärdar på plats i tunnelbanan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.