Vision. Så här ser de nya bostäderna ut enligt en visionsskiss. Illustration: Hermansson Hiller Lundberg Arkitekter

Snart startar bygget av 86 nya lägenheter i Danderyd

Danderyds nya kvarter Invernesshöjden väntas börja ta form under 2019. I år ska projektets första etapp, med 86 lägenheter, påbörjas.

  • Publicerad 16:25, 3 jan 2019

I juni 2017 antogs den nya detaljplanen för Östra Mörbylund som senare vann laga kraft samma år.

På platsen, som i projektet kallas för Invernesshöjden, är det tänkt att ett helt kvarter med skola och bostäder ska växa fram. Enligt ett pressmeddelande från NCC planeras den första etappen med två nya bostadshus, bestående av 86 nya lägenheter, starta under 2019.

NCC ska bygga bostäderna i samarbete med företaget Aros Bostad.

– Genom ett långsiktigt samarbete där vi planerar och genomför flera projekt möjliggör vi en smidigare byggprocess som gynnar alla parter och möter kommunens behov av fler och väl utformade bostäder, säger Mats Hellberg, projektutvecklare NCC, i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Beslutat: Cirka 400 lägenheter byggs i Danderyd

Klart 2021

Danderydsprojektet har tagit form under de senaste åren. I detaljplanen för området möjliggörs 400 nya lägenheter, och totalt består projektet av fyra etapper. Sedan 2016 har ett antal utredningar gjorts av kommunen, exempelvis buller- och vibrationsutredningar, luftkvalitetsutredningar och en trafikutredning.

De 86 första bostäderna ska stå klara för inflyttning 2021, om allt går enligt plan.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Dörrar på Roslagsbanan avstängda

Nyheter Ställer till problem för barnvagnar och rullstolsburna SL har tekniska problem med Roslagsbanans mittendörrar, som inte fungerar. Något som ställer till det för de resenärer som behöver använda sig av ingången i markplan.tisdag 22/1 11:19

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Nyheter "Det skapar en stor stress" Den som har hemtjänst och bor i Danderyd kan under en tvåveckorsperiod få besök av 14 olika personer från hemtjänsten.tisdag 22/1 10:36