Snart slås ljuset på i Grimsta och stadens parklekar. Foto: Mikael Andersson/Mostphotos

Snart tänds elljusspåren i Grimsta

Vintern närmar sig med stormsteg och dagarna blir allt kortare. Än är det mörkt kvällar och morgnar längs Grimstas elljusspår, men snart ska lamporna slås på.

  • Publicerad 14:36, 27 sep 2019

En läsare hör av sig till redaktionen och påpekar att elljusspårens lampor i Grimsta naturreservat inte fungerar, trots att det nu är kolmörkt redan vid åttatiden på kvällen.

Men det blir det ändring på från och med nästa vecka, får vi veta när vi ringer upp Ragnar Ählström, parkingenjör i Hässelby-Vällingby.

– Jag har beställt av vår entreprenör att det ska slås på, och det ska vara igång på måndag, säger han.

Lampor hänger löst

Enligt läsaren hänger också en del lampor löst, vilket han har anmält till staden. Det har det kommit in en rapport om, bekräftar Ragnar Ählström, och säger att det kommer undersökas.

– Vi ska se om det beror på vandalisering eller nåt annat. Det har också blåst en del, sånt kan riva ned armaturen. Men det är sånt som händer, säger han.

Sen kommer elljusspåret vara tänt fram till sommaren. På morgonen ska det lysa från klockan 06.00 till klockan 08.00, och sen från klockan 15.00 till klockan 22.00. Samma gäller för de parker som staden sköter om, som Solursparken.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt