– Många som flyttar till Snättringe gör det för att komma nära naturen och skogen, inte för att komma nära tunnelbanan, säger Ulrika Jentler. Foto: Sara Ringström

Snättringeborna om T-bana – "Flyttade hit för naturen"

Tunnelbana till Snättringe och 20 900 nya bostäder. Förslaget från Stockholms handelskammare har både hyllats och kallats orealistiskt. I Snättringe verkar man ganska nöjda som det är.

  • Publicerad 16:30, 11 okt 2017

HuddingeDirekt har tidigare berättat om Stockholms handelskammares storslagna idé om att dra tunnelbanans röda linje vidare under Långsjön till en ny station i Snättringe för att sedan sluta i Huddinge centrum. På Facebook har förslaget mött både bun och bän.

Visionen: T-bana och 20 900 bostäder i Snättringe

"Pendeltågetstrafiken är helt överbelastad så det behövs verkligen!" kommenterar någon. Andra tycker att tunnelbana behövs som alternativ när Huddinge växer som det gör.

Vissa är mer skeptiska. Som KD-politikern Karl Henriksson: "Häpnadsväckande ogenomtänkt förslag från Handelskammaren." Han menar att bostadsbyggande som handelskammarens rapport föreslår är orealistiskt.

Det håller flera Snättringebor som HuddingeDirekt har pratat med med om.

– Beräkningarna på hur många bostäder som får plats känns extrema. Var ska de få plats? säger Henrik.

Att bygga så pass mycket bostäder i Snättringe skulle onekligen också förändra områdets karaktär, vilket alla inte är beredda att acceptera.

– Det är ju ganska tätt redan, så jag har svårt att se hur det ska få plats, säger Eva och Algot Slät. Foto: Sara Ringström

"Behövs fler tvärförbindelser"

– Många som flyttar till Snättringe gör det för att komma nära naturen och skogen, inte för att komma nära tunnelbanan, säger Ulrika Jentler.

Isabella Pettersson, Segeltorp, är dock en av dem som tycker att det är bra om det byggs mer.

– Bostäder behövs ju, särskilt hyresrätter. Var ska de unga som flyttar hemifrån bo?

Det verkar som att de flesta skulle kunna tänka sig en tunnelbana, om det inte skulle påverka områdets karaktär allt för mycket. Men samtidigt är de vi pratar med nöjda med dagens kommunikationer.

– Det är ju alltid bra med mer kommunikationer. Men vi har rätt bra bussförbindelser som det är. Man kan ganska snabbt ta sig till pendeltåget i Stuvsta eller tunnelbanan i Fruängen, säger Eva och Algot Slät.

Men att få snabbare och fler tvärförbindelser vore ändå positivt, tycker Ulrika Jentler.

– Det som behövs är mer tvärförbindelser, för pendeln går ju bara norr–söder. Det skulle kanske kunna vidga folks möjligheter till jobb och nya utmaningar i andra delar av stan.

Så här skulle en ny tunnelbanelinje dras, enligt Stockholms handelskammare. Foto: Stockholms handelskammare/Tyréns

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.