Snippkonst vid Drottningholms slott täcktes över

En trädstam pyntades med en stor snippa nyligen. Det uppskattades dock inte av alla. Någon var nämligen snabbt framme och täckte över den helt av svart tejp.

  • Publicerad 10:58, 3 dec 2019

Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över

I mitten av november var en okänd gerillakonstnär i farten i närheten av Drottningholms slott. På stammen till ett av träden som står vid Drottningholmsmalmen, mittemot slottet i höjd med den tidigare Pressbyråkiosken, målades en stor snippa i rött och rosa i en öppning på stammen.

Målningen väckte Mälaröbornas reaktioner i bland annat sociala medier och fick flera glada tillrop.

Men konstverket fick dock inte synas för allmänheten speciellt länge. Den omkring en meter höga snippan täcktes nämligen över med svart tejp och så ser det fortfarande ut efter några veckor.

Vem som ligger bakom målningen är oklart. Enligt Stefan Wirtén, slottsfogde vid Drottningholms slott, är det inte någon representant från slottet som har tejpat över.

– Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över, säger han.

Han vet heller inte vad som kommer hända med trädet.

– Det är delat ansvar mellan fastighetsverket och oss och något vi får diskutera med dem, säger han.

Stefan Wirtén vill inte kommentera händelsen närmare, men säger att han inte känner till om något liknande har gjorts på andra håll i området.

KRÖNIKA: Har Ekerö centrum plötsligt fått ett lyft?

Krönika Jag minns mitt första besök i Ekerö centrum som om det var i går. Jag var lite nervös och på väg till anställningsintervju för reporterjobb på den här tidningen. Som ni vet fick jag jobbet. Under de...torsdag 12/12 12:15

Förslaget: Så ska Brommaplan bli tryggare

Nyheter Vill rusta för miljonbelopp För att göra Brommaplan till en tryggare plats ansöker nu stadsdelsförvaltningen tillsammans med trafiknämnden i Stockholms stad om ett bidrag på en miljon kronor.onsdag 11/12 16:43