Snippkonst vid Drottningholms slott täcktes över

En trädstam pyntades med en stor snippa nyligen. Det uppskattades dock inte av alla. Någon var nämligen snabbt framme och täckte över den helt av svart tejp.

  • Publicerad 10:58, 3 dec 2019

Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över

I mitten av november var en okänd gerillakonstnär i farten i närheten av Drottningholms slott. På stammen till ett av träden som står vid Drottningholmsmalmen, mittemot slottet i höjd med den tidigare Pressbyråkiosken, målades en stor snippa i rött och rosa i en öppning på stammen.

Målningen väckte Mälaröbornas reaktioner i bland annat sociala medier och fick flera glada tillrop.

Men konstverket fick dock inte synas för allmänheten speciellt länge. Den omkring en meter höga snippan täcktes nämligen över med svart tejp och så ser det fortfarande ut efter några veckor.

Vem som ligger bakom målningen är oklart. Enligt Stefan Wirtén, slottsfogde vid Drottningholms slott, är det inte någon representant från slottet som har tejpat över.

– Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över, säger han.

Han vet heller inte vad som kommer hända med trädet.

– Det är delat ansvar mellan fastighetsverket och oss och något vi får diskutera med dem, säger han.

Stefan Wirtén vill inte kommentera händelsen närmare, men säger att han inte känner till om något liknande har gjorts på andra håll i området.

MP-kritiken: Förbifarten kommer skapa fler bussköer

Nyheter Vill se ny plan för kollektivtrafiken Ingen hänsyn har tagits till busstrafiken i bygget av Förbifart Stockholm. Och jobbigast kommer det bli för Västerort, anser miljö- och kollektivtrafikregionrådet Tomas Eriksson (MP). Men...tisdag 28/1 17:08

Så säger Ekerös politiker om välfärdspengarna

Nyheter M: "Staten ger med ena handen och tar med den andra" Efter regeringens nya överenskommelse om välfärdsmiljarderna kan 9,7 miljoner kronor klirrar ner i Ekerös kommunkassa. S ser möjligheter att anställa fler inom skolan. Men M är skeptisk till...tisdag 28/1 16:42

Efter OS: Nu laddar talangen Lukas för nya hockeyutmaningar

Nyheter Från Allhallen till HV71 Hockeymålvakten Lukas Swedin, 15, från Stenhamra är hemma igen efter världsungdoms-OS i Lausanne. Nu laddar han om med nytt kontrakt för HV71. Vi träffar honom i Allhallen, där allt började.tisdag 28/1 11:43