Snippkonst vid Drottningholms slott täcktes över

En trädstam pyntades med en stor snippa nyligen. Det uppskattades dock inte av alla. Någon var nämligen snabbt framme och täckte över den helt av svart tejp.

 • Publicerad 10:58, 3 dec 2019

Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över

I mitten av november var en okänd gerillakonstnär i farten i närheten av Drottningholms slott. På stammen till ett av träden som står vid Drottningholmsmalmen, mittemot slottet i höjd med den tidigare Pressbyråkiosken, målades en stor snippa i rött och rosa i en öppning på stammen.

Målningen väckte Mälaröbornas reaktioner i bland annat sociala medier och fick flera glada tillrop.

Men konstverket fick dock inte synas för allmänheten speciellt länge. Den omkring en meter höga snippan täcktes nämligen över med svart tejp och så ser det fortfarande ut efter några veckor.

Vem som ligger bakom målningen är oklart. Enligt Stefan Wirtén, slottsfogde vid Drottningholms slott, är det inte någon representant från slottet som har tejpat över.

– Jag vet inte vem som har målat och jag vet inte vem som har täckt över, säger han.

Han vet heller inte vad som kommer hända med trädet.

– Det är delat ansvar mellan fastighetsverket och oss och något vi får diskutera med dem, säger han.

Stefan Wirtén vill inte kommentera händelsen närmare, men säger att han inte känner till om något liknande har gjorts på andra håll i området.

Lästipset: Fem böcker med Mälarökoppling

Nyheter ✔ 4 Fantasy V Romantik V Historia V Futuristiska bilder Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Katarina Skönblad, bibliotekarie på Ekerö bibliotek, om fem böcker med Mälarökoppling som går att låna på bibblan.fredag 7/8 12:39

Orgelfest på öarna hela veckan

Nyheter "Vill främja våra kyrkor och de instrument som finns där" Sugen på att höra lite Mozart eller Bach? Då kan du besöka någon av Mälaröarnas sex kyrkor mellan den 11 och 16 augusti, då sex olika orgelkonserter anordnas.torsdag 6/8 10:20

Äntligen dags för årets kräftfester

Nyheter Expertens bästa tips för en lyckad kväll Augusti månad innebär att det är dags att ta fram både dillen och haklapparna. Oavsett om du väljer frysta eller färska kräftor går det att få till en lyckad middag. Kocken Nils Molinder tipsar om...tisdag 4/8 16:23

KRÖNIKOR

  Sport

   Senaste numret

   Gilla oss på Facebook

   Stockholm Direkt