Drabbas. Halka och dålig snöröjning gör att bussarna 165 och 167 får svårt att ta sig fram på Havsörnsvägen i Fagersjö. Foto: Arkivbild/Agnes Stuber

Snökaos slog ut busstrafiken genom Fagersjö

Den bristfälliga snöröjningen gör att busstrafiken på Havsörnsvägen genom Fagersjö ofta får ställas in när det snöar mycket. SL utreder nu möjligheten att i krislägen istället utöka hållplatserna på Magelungsvägen.

  • Publicerad 13:20, 9 mar 2018

De intensiva snöfallen slog vid flera tillfällen i förra veckan ut busstrafiken genom Fagersjö, längs Havsörnsvägen, och de fyra hållplatserna där var indragna nästan fyra timmar på tisdagen och nio timmar på onsdagen.

De båda busslinjerna, 165 och 167, ställdes inte in, däremot hänvisades resenärerna till hållplatsen Fagerstanäsvägen, utmed Magelungsvägen som går förbi Fagersjö.

– När det kommer snö och inte är plogat kan bussarna inte köra på Havsörnsvägen, eftersom det är backigt där, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Problemen med inställda busslinjer på Havsörnsvägen upprepas varje år, menar Lars Bäck (V), ordförande i Farsta stadsdelsnämnd.

– Detta ställer ju till vardagslivet för invånarna när bussen inte kör genom området, särskilt om man har barnvagn, rullator eller av andra skäl har svårt att ta sig fram, säger han.

För att hitta en bättre lösning i krislägen har SL påbörjat en utredning för busstrafiken i Fagersjö, som tidningen Mitti var först att rapportera.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Utredningen tas fram i samråd med trafikkontoret och Keolis, som kör bussarna.

– Vi kommer titta på möjligheterna att utöka med antingen tillfälliga eller permanenta hållplatser på Magelungsvägen, hur många är inte bestämt. Ett annat alternativ kan vara att flytta de befintliga hållplatserna på Havsörnsvägen så att bussarna får lättare att stanna, säger Christian Hoffmann.

– Utredningen har nyss påbörjats så detta blir snarare en lösning inför nästa vinter, tillägger han.