TRÄNING. På konstsnökullen har SIK:s skidungdomar fått viss skicrosskänsla. Foto: Henrik Ahnbrink

Snön ligger kvar på Milots skidområde

Säsongsslutet närmar sig men skidledarna i Sundbybergs IK tror att det är möjligt att åka ute på Milot några dagar in i april.

  • Publicerad 13:20, 15 mar 2019

Många har uppskattat möjligheten att åka i närområdet

I nyckfulla mars skiftar vädret från en dag till en annan, men Göran Persson, föreståndare på Ursviks motionsgård, tror att det månaden ut går att nöta teknik och testa skidglid ute på Milot, Ursvik.

– Kanske en bit in i april, men vi håller oss till mars ut, säger han.

Vid plusgrader, blåst och regn försvinner cirka tio centimeter i veckan, enligt Göran Persson. Innanför det inhägnade "lekområdet" är snödjupet cirka 40 centimeter. Det mest snötäckta kärnområdet är cirka 80 x 40 meter, plus en utvändig spårslinga på cirka 325 meter.

Förra helgen arrangerade SIK invigning av skidområdet och Henrik Ahnbrink, ungdomsledare i SIK, tror som Persson att snön ligger kvar ett par veckor till. Han ser tjälen under snön som garant för att den kan ligga längre.

Många nybörjare

– Vi har kört här i flera månader, men eftersom vi inte basunerat ut det jättemycket kände vi att det kunde vara trevligt med en invigning, större sammankomst.

Nästan 100 personer kom i lördags, varav flera nya.

– Verkligen jättebra, säger Henrik Ahnbrink om det nya skidområdet. Vi har visat att det går att skapa ett bra konstsnöområde och förhoppningen är att staden fortsätter att satsa, så ska vi se hur vi kan utveckla verksamheten. Många har uppskattat möjligheten att åka i närområdet, de saknar möjlighet att ett par gånger i veckan åka bort till Täby eller Bålsta för att träna.

– Vi är helnöjda, inte minst med att det tillkommit ungdomar under vintern, tillägger Henrik Ahnbrink.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jakt på mer fritidsyta i Milo-området

Nyheter Sundbybergs stad försöker på kort varsel få till en allmän idrottsyta i "Hangar 77" i Ursvik, och även fritidsgårdsverksamhet någonstans i Försvarsmaktens gamla lokaler. På sikt behövs dock en mer...söndag 24/3 10:49

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31