Sten Tjäder har kämpat för Snottys vara eller icke vara på Skånegatan i många år. Foto: Mikael Andersson

Snotty förlorar tillstånd – tvingas hålla stängt

Efter många år av ansträngd ekonomi har musikbaren Snotty ny blivit av med sitt alkoholtillstånd – ett galet beslut enligt ägaren Sten Tjäder. "De tar ingen hänsyn", säger han.

  • Publicerad 17:04, 22 aug 2019

Snotty på Skånegatan har blivit av med sitt alkoholtillstånd och håller därför stängt. Tillståndsmyndigheten å sin sida hävdar att det är för att firman har misskötts ekonomiskt. 

– Jag tycker det är märkligt att de ger sig på att göra det här. Vi ligger 700 000 back i eget kapital, men vi är inte skyldig någon några pengar. De tar ingen hänsyn, säger Sten Tjäder, ägare av musikbaren. 

Nu har han överklagat i Förvaltningsrätten och hoppas att kunna öppna snart igen. 

– Det ska inte behöva ta så många dagar förhoppningsvis och Förvaltningsrätten var resonliga. Vi har många argument för varför det här är ett oproportionerligt beslut, säger han. 

KLART: Nu öppnar nya Snotty i Hornstull

Hotades av vräkning

Den dåliga ekonomin menar Sten Tjäder beror på den långdragna konflikten de haft med hyresvärden. Under 3,5 år var de uppsagda från sitt hyreskontrakt och stred för att få stanna kvar. Konflikten slutade med en förlikning. 

– Vi har inga skulder. De pengarna som gick åt, det är våra pengar. Verksamheten går faktiskt med vinst, men inte med så stora siffror att vi kan beta av flera hundra tusen.

Vräkningshotet avvärjt: Snotty lär bli kvar på Skånegatan

En månad till försäljning

Det förlorade alkoholtillståndet kommer olägligt i flera meningar: Efter många år stundar faktiskt en försäljning av krogen, något som har planerats under sommaren. De nya ägarna vill enligt Sten Tjäder fortsätta driva den med samma koncept och med samma personal som tidigare, men genom ett nytt bolag. I och med det blir också ekonomin räddad. Inom en månad hoppas han att försäljningen ska vara färdig. 

– Jag tycker att det är mycket märkligt att man tar beslutet i det här läget. Vi löser ut det här ekonomiska problemet och vår lösning är att vi säljer krogen på Skånegatan.

Populär bar i Sofo kan tvingas flytta från Skånegatan på grund av högt ljud