Puckelpist. Så här såg trottoaren på Telefonvägen ut i veckan. På samma gata bor Björn Häll Kellerman som haft mycket svårt att ta sig fram. Foto: Brittis Häll och Jennie Eriksen.

Snövallar tvingade Björn ta taxi – 300 meter

Enorma vallar och puckelpist på trottoarerna gör det omöjligt för Björn Häll Kellerman att ta sig fram med permobil vid Telefonplan. I veckan tvingades han åka taxi – 300 meter – för att nå sin port.

  • Publicerad 14:40, 8 feb 2019

Ett berg av snö som lämnats mitt på trottoaren, höga vallar som blockerar övergångställena och inte ett korn sand eller salt i sikte. Så beskriver Björn Häll Kellerman väglaget runt Telefonvägen där han bor.

– Det är inte första vintern som det är så här, utan det har varit illa under båda majoriteterna, men här ute har det varit extremt i år. Vallarna här är enorma och det är puckelpist i princip överallt, säger Björn Häll Kellerman, som är ersättare för Vänsterpartiet i Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd och förbundsordförande i Förbundet Unga Rörelsehindrade.

Här svarar Helldén (MP) på snöilskan

I veckan tvingades du ta taxi hem, trots att du bara hade 300 meter till din port. Vad hände?

– Jag var på Midsommargården och skulle ta mig hem i måndags kväll. Då var taxi det enda sättet trots att jag bara skulle runt ett kvarter. Jag har inte kunnat komma över övergångsställena och på min sida av Telefonvägen, där alla portar ligger, är det ofta oplogat.

Hur har den undermåliga snöröjningen påverkat din rörelsefrihet?

– Jag har struntat i att göra saker även om det varit sol ute för det har varit så pass bökigt. Då har jag ändå en permobil. För de i rullstol är det totalt omöjligt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vintern ser inte ut att ge sig än. Vad vill du säga till staden?

– Det värsta är att de inte hackat bort is och att de plogar vallar, just vid övergångsställen och överfarter. Att salta och sanda har de inte heller gjort här. Man måste ta ett helhetsgrepp och inte bara skrapa bort snön. Det här året är uselt.