Snyggas till. Om all går som planerat ska den nya entrén till torget vara klar den 23 mars nästa år. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Snyggare centrumentré på gång i Vallentuna

I höst inleds arbetet med att rusta upp området mellan stationen och Tuna torg i Vallentuna centrum. Bland annat ska man lägga nya torgplattor och bygga om gång- och cykelvägen.

  • Publicerad 11:28, 22 aug 2019

Arbetet med att förnya Vallentuna centrum har pågått i flera år och görs i etapper. Nu senast renoverades Tuna torg, där man lagt nya torgplattor och placerat ut soffor, belysning, planteringsytor och papperskorgar – något som blev klart hösten 2017.

Så blir nya Vallentuna centrum

Nu är det dags för den fjärde etappen, som handlar om framsidan av centrum – delen mellan torget och Banvägen, där bussarna går.

Tillgänglighetsanpassas

Där vill kommunen bland annat sätta upp ny gatubelysning, plantera blommor, åtgärda slitna övergångsställen, renovera busskurerna, bygga om och dela upp gång- och cykelvägen, göra fler cykelparkeringar samt anlägga en välkomnande "entrématta" genom att lägga nya plattor mellan stationen och torgentrén.

– Det handlar om att skapa en välkomnande entré med enhetlig gestaltning och göra det mer tillgängligt, trafiksäkert och snyggt när man kommer till Vallentuna centrum. Det ska vara tydligt när man kommer med tåget att man har kommit till Vallentuna, säger Olle Nordberg, projektchef för centrala Vallentuna.

Man ska också tillgänglighetsanpassa området för funktionsnedsatta.

Tanken är att bygget ska dra igång den 11 september och pågå till 23 mars 2020.

Barnens fina kärlekshälsning till Täbys äldre

Nyheter Kom med pyssel och ballonghjärtan Barnen på Futuraskolans förskola i Näsbypark överraskade äldre med rosor, sång och fika på alla hjärtans dag. Nu vill de fortsätta träffas.tisdag 18/2 17:11

Vallentunabor vill kunna påverka mer

Nyheter Kommunen får underkänt i fråga om inflytande Vallentunas invånare vill ha mer inflytande i sin hemkommun. Det stod klart efter en undersökning från SCB som gjordes under 2019. Nu har kommunstyrelsen fattat beslut om att arbeta med det här.tisdag 18/2 17:07
Stockholm Direkt