Före vattenläckan. Matmissionen strax före öppningen på Hägerstensåsen. På bilden verksamhetschef Johan Rindevall. Foto: Karoline Montero Araya

Sociala matbutiken håller stängt hela våren

Matmissionen på Hägerstensåsen kommer att hålla stängt hela våren. Orsaken är vattenläckan de drabbades av i höstas.

  • Publicerad 16:50, 22 feb 2018

Stadsmissionens sociala matbutik, Matmissionen på Bäckvägen på Hägerstensåsen, är, som tidningen berättat tidigare, stängd sedan årsskiftet på grund av en vattenläcka. Hittills har det varit oklart när de kan öppna igen eftersom man inte riktigt känt till omfattningen på skadorna.

Nu har det visat sig att arbetet kommer att ta hela våren i anspråk. Hantverkarna har rivit väggar och golv och undersökt fuktskadan. Man räknar med tre till fem veckors torktid och därefter sju till nio veckors tid för att återställa ytskikt.  

– Vi hoppas på att kunna öppna igen månadsskiftet maj-juni, säger Johan Rindevall, verksamhetschef på Matmissionen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Under tiden hänvisas kunderna till butiken i Veddesta, Järfälla. Matmissionen säljer mat med kort bäst före-datum och låter personer som är ekonomiskt och socialt utsatta få handla till ett lägre pris. Övriga kunder handlar till normalpris.

Butiken erbjuder även arbetsträning och bidrar till att minska matsvinn. Söderortsbutiken har i dagsläget 823 medlemmar som får handla till specialpris.

Här öppnar ny mataffär för utsatta

Matmissionen på Hägerstensåsen. Foto: Karoline Montero Araya

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Så ljuger vi för att få se VM-premiären

Nyheter SE FILMEN: Stämningen på topp inför Sverige-Sydkorea Första VM-matchen på 12 år. Vi tog pulsen på några Stockholmare inför matchen mot Sydkorea.måndag 18/6 12:48