Helena Åhman. Foto: Upplands-Bro kommun

Socialchefen: Finns möjlighet att överklaga

Märtha Nordlund vill flytta till in på ålderdomshem. Upplands-Bro kommun säger nej. – Det finns en möjlighet att överklaga beslutet, säger Helena Åhman, socialchef.

  • Publicerad 01:15, 27 sep 2019

Att få komma till ett äldreboende är ingen given rättighet i en kommun bara för att man önskar det.

– Det bygger alltid på en enskild ansökan. Ingen kan tvingas att flyttas in på ett vård- och omsorgsboende mot sin vilja, säger Helena Åhman.

Märtha Nordlund har, som ni kan läsa i artikeln ovan, önskat just detta. Hon har ansökt, men fått avslag. Helena Åhman har ingen kännedom om enskilda fall och kommunen uttalar sig inte heller om sådant.

– Vi pratar om vård- och omsorgsboende och för att få det i kommunen så ska man ha en individuell prövning utifrån de individuella behoven. Får man avslag finns det en möjlighet att överklaga beslutet till förvaltningsrätten som i sådana fall gör en överprövning och man kan få hjälp att överklaga, säger Helena Åhman.

– Vi arbetar för att man ska få sina behov tillgodosedda. Man kan till exempel få hjälp av hemtjänsten och det kan man få under många timmar. Är det så att man är missnöjd med kommunens beslut rekommenderar jag att man överklagar till förvaltningsrätten, fortsätter hon.

Märtha Nordlund säger att hon kommer att överklaga beslutet.

– Det är mycket i det de skrivit i beslutet som inte stämmer, säger hon.

Blåljus: Våg av enkla bedrägerier – som lyckas!

Flera fall av bedrägerier har rapporterats de senaste dagarna. Enkla – men godtrogna Bålstabor har gått på det. Övrigt blåljus: Misshandel, skrikande typ samt drogbrott.lördag 7/12 13:49

Därför sa jag upp min EP-prenumeration

Insändare från Håkan Sundström angående Enköpings-Postens beslut att sluta satsa på Bålsta:fredag 6/12 10:07

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt