Socialförvaltningen. Elisabeth Kántor, förvaltningschef. Foto: Thomas Henrikson

Socialförvaltningen skyldiga att hjälpa till

Stödet från socialförvaltningen i Enköping har varit dåligt, menar Göran. – Det är självklart att man ska få hjälp och stöd om man har det behovet, säger förvaltningschefen Elisabeth Kántor.

  • Publicerad 08:45, 1 dec 2017

Sedan Karin blev utsatt för våldtäkten har hon mått såväl fysiskt som psykiskt dåligt, något som alltså slagits fast av specialistläkare på barnskyddsenheten på Akademiska barnsjukhuset. Trots det har kontakterna från socialförvaltningens håll varit obefintlig, menar Göran.

– Jag trodde att vi levde i ett samhälle där vi hade en viss trygghet, men man lever i en falsk trygghet. Det är nu det blir så påtagligt hur mycket vi brister i det här samhället. Vi hjälper inte de som verkligen behöver hjälp, säger han.

Socialförvaltningen vill inte heller uttala sig om det specifika fallet.

– Jag kan inte svara på det, men generellt kan man säga att det finns en tydlig ordning för hur det ska gå till. Självklart har man rätt till hjälp som brottsoffer, säger förvaltningschefen Elisabeth Kántor.

Om något har hamnat mellan stolarna när det gäller Karin kan alltså inte Kántor säga, men hon beklagar om någon känner att de inte fått den hjälp de har rätt till och känner att de behöver.

– Vi blir inkopplade när vi ska bli inkopplade. Socialtjänsten har man alltid rätt att vända sig till och uttrycka behov av stöd och hjälp, oavsett om man har blivit utsatt för brott eller inte. Om det på något sätt har fallerat i systemet så har man alltid rätt att vända sig till oss och då har vi skyldighet att säkerställa att man ska få hjälp om det behovet finns, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19