Kritik. Äldreboendet Ekgården ska byggas om för att uppfylla Arbetsmiljöverkets krav. Foto: Jonas Månsson

Socialnämnden sågar förslag på ombyggnad

Arbetsmiljöverket kritiserade Ekgårdens bostäder. Nyligen lämnades ett första åtgärdsförslag in. Socialnämnden gav kalla handen och skickade tillbaka förslaget.

  • Publicerad 06:15, 25 jun 2019

Efter ett besök på äldreboendet Ekgården på Ekerö riktade Arbetsmiljöverket kritik mot lokalerna. Bland det som kritiserades fanns det utrymme som vissa arbetsmoment görs på. Om det inte åtgärdas senast den 15 januari 2021 väntar vite på en miljon kronor, något MälaröDirekt skrev om i höstas.

För några veckor sedan lämnades ett första åtgärdsförslag in från kommunens teknik- och exploateringskontor.

– Vi tyckte att det ska försöka skapas en bättre boendemiljö. Därför håller de på och ritar på annorlunda förslag. Det är lägenheter och då ska det vara trivsamt, säger Kjell Öhrström (M), ordförande i socialnämnden.

Rummen ansågs svårmöblerade och ha dåligt ljusintag.

– Vi tyckte att de var lite opersonliga. De uppfyllde alla krav som Arbetsmiljöverket har, men vi vill värna om den goda kvaliteten i äldreomsorgen, säger han.

Kjell Öhrström hoppas att ett nytt förslag kan presenteras i augusti. Han tror inte att det nobbade förslaget påverkar tidsplanen och ser i dagsläget ingen risk för vite.

De släpper ny fotobok om Drottningholm

Nyheter "Det finns så mycket kulturhistoria här" En fotograf och en slottsarkitekt slog sina påsar ihop. Resultatet blev en bok med kulturhistoria och bilder för slottets besökare.måndag 1/6 16:22

Buller att vänta i Vinsta i sommar

Nyheter Förbifartsbygget går in i ny fas Arbetet med trafikplats Vinsta, en del av vägbygget E4 Förbifart Stockholm, har inte gått någon Västerortsbo förbi. Nu går bygget in i en intensiv – och ljudlig – fas.fredag 29/5 15:06

En halv miljon ska öka ungas trygghet i sommar

Nyheter ✓Aktiviteter ✓Anställer personal ✓Feriejobb utomhus Inställda arrangemang och mer fritid riskerar att resultera i stök och otrygg miljö bland Mälaröarnas ungdomar. Det menar Lena Törnblom Löfquist, samordningschef i Ekerö. Nu läggs 500 000 kronor på...tisdag 26/5 11:40

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt