Blinddejten är inte död. Det menar Södermalmskrogen Morfar Ginko, som nu ska matcha ihop kärlekskranka singlar i Stockholm med varandra. Foto: Morfar Ginko

Söderkrog vill para ihop dig med okända

Lagom till Alla hjärtans dag efterlyser Morfar Ginko på Södermalm våghalsiga singlar som krogens "expertteam" sedan parar ihop för en första dejt. Intresset är redan så stort att krogen kan göra konceptet till ett återkommande inslag.

  • Publicerad 20:00, 30 jan 2019

Tinder är passé – det är dags för den hederliga gamla blinddejten att göra comeback. Det anser i alla fall Babak Shermond, som sköter bokningar och evenemang på krogen Morfar Ginko ett stenkast från Mariatorget.

Då flera i krogpersonalen fascinerats av SVT-serien "Första dejten", kläcktes idén att göra något liknande på Alla hjärtans dag 14 februari. Morfar Ginko har nu under en tid uppmanat singlar som kan tänka sig att ställa upp på en blinddejt att anmäla sig och uppge information om sig själva och vad de söker.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

"Vår expertpanel matar därefter in din information i en träffsäker kärleksalgoritm och väljer ut de mest matchande paren" utlovar Ginko, som sedan bjuder in de nerviga första-dejtarna till en två timmar lång middag i – förhoppningsvis – kärlekens tecken.

– Det har kommit in hur många anmälningar som helst, vi har redan fullt för två sittningar i lokalen. Eftersom så många är intresserade tänker vi att det skulle kunna ha det här en gång i kvartalet eller så, säger Babak Shermond som själv är överraskad över gensvaret.

– Kanske är folk lite mätta på det digitala dejtandet, hit man kan till exempel söka och uppge att man vill träffa någon för bara en kväll – eller en ny vän. Lite mer opretentiöst.

Rolf och Maria fann varandra på Garbo

Exakt hur matchningarna går till vill han inte avslöja.

– Vi har ett team på fem personer med olika kompetens kan man säga. Istället för att ha en psykolog och en präst exempelvis som i tv-programmen så har vi en med kompetensen att ha haft många relationer, och en som misslyckats totalt med sina, säger Babak och skrattar.

Mindre skräckinjagande mingel

Även om ansökningarna haglat in, vill Morfar Ginko uppmana fler att söka. Ty desto fler människor att matcha mellan – desto större chans för en riktig lyckträff.

Nyfiken?

Skicka en kort beskrivning om dig själv (ålder, kön, sexuell läggning, intressen eller liknande) och vad du söker med "Första Ginko-dejten" som rubrik, till boka@morfarginko.se senast 8 februari. Du kan ansöka själv eller nominera en vän.

De som inte känner sig tillräckligt djärva för upplägget är välkomna efter klockan 21 på Alla hjärtans dag. Då paras man inte ihop med en främling framför levande ljus, utan kan röra sig runt lite lösare bland andra singlar till tonerna av Powerballadkörens smäktande tryckare.