Utsikt. Ivar Los park, Skinnarviksberget... och nu blir Münchenbryggeriets nya uteservering ytterligare ett tillskott över ställen med bra utsikt över Riddarfjärden. Foto: Claudio Britos

Södermalm får ny stor "beer garden"

De vill liva upp ett coronaöde Stockholm – genom att ta världen till stockholmarna, via tallriken.

  • Publicerad 13:59, 20 jul 2020

Harry Byrne och hans kompanjon Rikard Kleinberg tog över Münchenbryggeriet förra året och hade storslagna planer för våren. Men när allting ställdes in på grund av pandemin tvingades de bli kreativa och tänka nytt.

Nu har de slagit upp dörrarna till en "beer garden" på sin terass. Här ska en lång lista med kända kockar erbjuda mat från hela världen till alla stockholmare som längtar till andra breddgrader.

– Det finns knappt några upplevelser just nu, konserter, nöjesfält, föreställningar – allt är inställt. Så vi vill göra maten till en upplevelse genom att ta världen till oss, under en tid när vi inte kan ta oss ut i världen. Och den här platsen är perfekt då den är säker tack vare ytan och att det är utomhus, säger Harry Byrne.

Krogmakare. Harry Byrne är en av personerna bakom omvandlingen av Münchenbryggeriet. Foto: Claudio Britos

När allt ställdes in började han tillsammans med kockar och vänner i branschen vad de kunde göra för att liva upp Stockholm under den speciella perioden.

Musikmässigt bjuds det på jazz, världsmusik, soul och americana. Om och när det är möjligt kommer även gäst-dj:s och liveakter att bjudas in. Dryck, grönska och utsikt erbjuds också, men det är maten som står i fokus.

– Kockarna är samtidens rockstjärnor. Kolla bara på tv, hur många program görs om artister och hur många görs om kockar och matlagning? Det är de som står i fokus här, säger Harry Byrne.

Foto: Claudio Britos

Foto: Claudio Britos

Beer garden på Münchenbryggeriet

Var: Söder Mälarstrand/Torkel Knutssonsgatan.

När: Öppet när vädret tillåter fram till den 16 augusti.

Tider: Måndag – fredag öppnar de klockan 17.00, lördag och söndag från klockan 15.00. Köket stänger klockan 23 varje dag.

Visa merVisa mindre