Nyöppnar. Olly Bartlett och Michel Ahlin Wigardt bakom Stockholm brewing Co. har bryggt öl på Södermalm i flera år. Nu öppnar de stort på andra sidan stan. Foto: Karin Nilsson

Södermalmsbryggeri öppnar krog i Frihamnen

Om några veckor ska Magasin 3 i Frihamnen bli en byggarbetsplats. För de som har en passion för öl kan det vara värt att hålla ögonen öppna i oktober.

  • Publicerad 19:30, 16 jan 2018

Stockholm Brewing Co. befinner sig idag på Södermannagatan på Södermalm, men nu är det dags att utöka verksamheten. Företaget brygger ölet ekologiskt och har ett uttalat kretslopptänk. 2015 fick de som första svenska ölbryggeri tillstånd att på plats servera den öl de producerat direkt från bryggeriet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholm Brewing Co. har haft öppet för allmänheten en dag per vecka, med tillstånd att servera öl i glas om 15 centiliter. Ökad efterfrågan har lett till att företaget nu väljer att expandera verksamheten. I ett avtal med Stockholms Hamnar har de nu fått en betydligt större lokal i Magasin 3 i Frihamnen.

– Vi kommer hålla bryggeriet på Södermalm igång till augusti, sedan blir det ett litet uppehåll. Förhoppningen är att vi kan inviga det nya bryggeriet den 1 oktober, säger grundaren Niklas Jakobson.

I den nya lokalen i Frihamnen kommer en restaurang i anslutning till bryggeriet finnas, för att ölentusiasterna ska kunna kombinera med en bit mat.

Rundturer erbjuds

Vilken sorts mat som kommer att serveras är ännu hemligt. Restaurangen kommer ha fullständiga rättigheter och tack vare samarbeten med bryggerier runt om i världen kommer det finnas ett stort utbud av öl och vin. Det kommer även finnas möjlighet att få se hur bryggningen går till.

– Vi har tidigare fått flera efterfrågningar på rundturer i bryggeriet. Den nya lokalen ger möjlighet till det, och även utrymme att ta emot större sällskap som företag, säger Niklas Jakobson.

Företaget kommer offentliggöra mer information om den nya lokalen närmare invigningen den 1 oktober.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Ölbryggeri. I höst börjar det bryggas öl i Magasin 3 i Frihamnen. Foto: Stockholms Hamnar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är stans hetaste studentkvarter

Nyheter ✓Bästa raggningsstället ✓Billigast käk ✓Sluga försäljningstricket Studentpalatset. Handels. Stadsbibblan. Är området runt Observatorielunden stans studenttätaste? Var raggar man, vad äter man, var laddar man datorn? Vi drog till kvarteret för att få studenternas...tisdag 22/5 20:00

Handlare sågar nya gågatan i SoFo

Nyheter Både butiker och grannar är kritiska till stojiga ölstråket En vecka efter att Skånegatan blivit gågata är kritiken hård från såväl handlare som boende i området. Och bilisterna, tja, de tycks inte bry sig alls.tisdag 22/5 19:45