Moa Svan och Sabina Värme Foto: Privat/Andrea Müller

Söderortsbor startar humorklubb i Högdalen

Hur gör man historisk facklitteratur rolig? Det ska tre Söderortsbor visa med sin nya humorklubb Svan Sessions. Hemmascen blir Högkultur i Högdalen.

  • Publicerad 17:10, 8 apr 2019

Moa Svan, Sabina Wärme och Pernilla Hammargren, så heter de tre personer som har startat en ny humorklubb i Söderort.  

De tänker testa en lite ovanlig form att presentera humor på, nämligen blanda högläsning ur historisk facklitteratur med modern musik och prat, och samtidigt spela in alltihop till en podcast.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Det blir modern elektronisk musik som möter svensk historia. Traditionell stand up möter bokcirkel, något åt det hållet, säger Moa Svan, känd som programledare och stå upp-komiker.

Boken för tillfället heter ”Horet i Hälsta” och handlar om ett rättsfall där kvinnan i huset anklagas för att ha försökt ta livet av sin man.

– Det är en sann historia från mitten av 1600-talet och har sitt fokus på kvinnorna, men som vi ser det handlar den också om vanligt folk idag.

Två avsnitt av podden har redan sänts, inspelade i studio, och på onsdag 10 april är det premiär för första live-framträdandet på scenen i Högdalen. Hemma-arenan blir Studiefrämjandets lokaler i Högdalens centrum, Högkultur. Det har att göra med att de alla bor i närheten – Rågsved, Bandhagen och Högdalen.

Den som vill lyssna på Svan Sessions kan ladda ner podden Svan Sessions litteratur, eller gå på någon av föreställningarna.  

Så rena eller smutsiga är Stockholms bad

Nyheter LISTA: Baden där du kan kasta dig i – men här ska du inte hoppa i plurret Staden genomför ständigt vattenprover på Stockholms allmänna badplatser för att säkerställa att vattnet inte utgör någon hälsorisk. Här är resultatet av ditt bads senaste mätning.tisdag 25/6 19:00

Trasig pump bakom badavrådan i Långsjön

Nyheter Gäller tills vidare Avrådan för bad i Långsjön pågår fortfarande medan man undersöker om en havererad pumpstation har läckt utsläpp eller inte.tisdag 25/6 13:20