Södra uppgången stänger vid Rotebro station

Från och med den 10 december införs ett antal förändringar för Sollentunas pendeltågsresenärer. Rotebroborna förlorar inte bara hälften av sina avgångar i rusningstid - de förlorar också en av sina pendeltågsuppgångar under en stor del av dygnet.

  • Publicerad 16:24, 5 dec 2017

Rotebros pendeltågsresenärer möttes i veckan av ett nyuppsatt anslag, vid Rotebro stations södra entré:

"Från den 10 december ändras öppettiderna för den här entrén. Vänthallen är därefter öppen måndag - fredag 05:30 - 10:30 samt 14:30 - 19:30. Övriga tider är entrén låst".

Det här innebär att den som vill åka pendeltåg mitt på dagen, sent på kvällen eller på helgen, hänvisas till den norra entrén. Det blir en extra promenad för den som, till exempel, vill ta sig till eller från Rotebro handelsplats.

– Den södra entrén är en sekundärentré. Den har inte full bemanning hela dygnet. Övriga tider hänvisar vi till våra andra uppgångar, där vi har full bemanning. Det säger Claes Keisu, presskommunikatör på Trafikförvaltningen (SL), till Vi i Sollentuna.

Han berättar att samma förändring kommer ske på sekundäruppgångar i Skogås, Farsta, Jordbro och Jakobsberg.

Vad är det som har ändrats? Varför denna förändring från den 10 december?

– Det är så att i upphandlingen som gjordes för en tid sedan, när MTR vann, så hade vi inte som ett krav att de här sekundäruppgångarna alltid skulle vara bemannade. Det är så få som går där så det är inte kostnadseffektivt, helt enkelt.

– Men då valde MTR att hålla uppgången öppen ändå, utan bemanning. Och nu har vi sagt att det får de inte göra längre. Det är en säkerhetsfråga. Om någon fastnar i spärren eller behöver hjälp och så finns det ingen personal på plats – det är inte bra. Så nu får de hålla uppgången stängd istället.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26