Vill hitta kärleken. Sofie Öhman från Östermalm är med i Bonde söker fru. Foto: Privat

Sofie Öhman från Östermalm är med i Bonde söker fru

28-åriga Sofie Öhman från Östermalm såg bonden Per i ett klipp på Facebook och sökte in till dejting-programmet Bonde söker fru. "Jag kunde inte låta bli", säger hon.

  • Publicerad 11:01, 30 okt 2018

Det var i våras som Sofie Öhman från Gärdet såg ett klipp på Facebook där bonden Per från Vimmerby hugger ved och skojar.

– Jag började asgarva, min syrra hörde mig från köket och undrade vad jag kollade på. Jag tyckte att han var så rolig. Och sen sa hon "han är ju precis rätt för dig", säger Sofie Öhman.

Först tänkte hon att Bonde söker fru inte var hennes grej och att hon inte ville dejta i tv.

– Så jag sköt upp det, men till slut kunde jag inte låta bli att skriva ett brev. Per var så hjärtlig, speciell och rolig. Humor är väldigt viktigt för mig i en relation, säger Sofie Öhman som beskriver att hon blev jättechockad när Per ringde upp och bjöd in henne till Sundbyholms slott där programmet skulle spelas in.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Först stod speeddejting på programmet och sedan valdes Sofie Öhman ut som en av sex tjejer som fick gå på gruppdejt med bonde-Per. Sedan blev hon en av fyra tjejer som fick komma till Pers gård. Mer än så kan hon inte avslöja just nu.

– Jag var nervös, det var speciellt att försöka lära känna en person på fem minuter men vi klickade väldigt snabbt. På gruppdejten fokuserade vi på att ha kul allihop men jag passade också på att ta lite "egentid" med Per.

Sofie Öhman är glad att hon sökte till programmet och berättar att hon fått flera nya vänner.

– Det trodde jag inte men de betyder jättemycket för mig. Jag har också lärt mig mer om mig själv genom att våga gå utanför det som känns tryggt. Att vara öppen för nya möjligheter.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stadslivet är hon beredd att byta bort.

– Jag trivs bra här och det är mitt hem men Stockholm kan man alltid komma tillbaka till. Naturen lockar och jag vill gärna bo i hus och ha en trädgård att påta i, säger Sofie Öhman.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.