Saknad. Camilo, 30, försvann på nyårsnatten då han senast sågs på Ekerö. Foto: Privat

Sökandet efter försvunne Camilo fortsätter

Missing people jobbar vidare för att hitta Camilo som försvann på Ekerö på nyårsnatten. Men i veckan fanns ännu inga spår efter honom.

  • Publicerad 12:38, 17 jan 2019

Vi vill få mer tips om nyårsnatten.

Efter tolvslaget på nyårsnatten sågs 30-årige Camilo på Gällstaö, där han befann sig under kvällen. Sedan försvann han spårlöst.

Frivilligorganisationen Missing people har sedan dess arrangerat två stora sökinsatser med skallgång inom ett stort område från Gällstaö med omnejd och vidare bort mot Brommahållet.

Vid bägge tillfällena deltog över hundra personer i sökandet.

– Vi har varit ute både med drönare och hundar. Han har bara gått upp i rök, säger Thessan Haugen på Missing people, som hjälper polisen och Camilos anhöriga i sökandet.

– Tips ramlar in då och då, men vi kommer inte så långt med dem. Vi vill få mer tips om nyårsnatten, om någon har sett något, inte bara honom, utan kanske någon bil i området i fall han fick skjuts.

Camilo, är själv inte hemmahörande på Ekerö. Han har svart, kort hår och skägg. Han är cirka 176 centimeter lång och väger ungefär 75 kilo. Vid försvinnandet bar han glasögon och var klädd i mörkblå jacka och byxor, samt mörka skor.

– Vi har även kontakt med familjen varje dag om var vi kan leta och vad vi kan utesluta. Vi ger inte upp förrän han har kommit hem, säger Thessan Haugen.

Hos polisen fortgår utredningsarbetet med kartläggning, men utredarna hade i veckan ingen förklaring till vad som kan ha hänt, enligt Ekerös kommunpolis Elise Berlin.

Tidigare i veckan hade Missing people ingen ny skallgång planerad.

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Skolmatsalen togs över av gamers

Nyheter Spela så mycket som möjligt i två dygn. Och sova litegrann. Förra helgen arrangerade Ekerös nya e-sportförening sitt första lan.torsdag 15/8 6:15