PANNKAKSTÅRTAN. Lizzie Hirschfeldt och Gustaf Nyberg från en tidigare uppsättning av Pettson och Findus. De båda är med igen när Lilla Parken ska spela Pannkakstårtan. Foto: Lilla Parken

Sökes: Findus i ny uppsättning av Pannkakstårtan

Teater Lilla Parken står i startblocken för att från sjunde mars spela Pannkakstårtan på Bristol i Sundbyberg. Men det behövs fler som spelar huvudrollen – katten Findus.

  • Publicerad 11:30, 22 jan 2020

Förra året spelade teater Lilla parken Pettson får julbesök på Bristol. Nu är snart den populära gubben och katten tillbaka på scenen – i Pannkakstårtan.

Men fortfarande saknas några skådespelare som kan spela katten Findus. Som när Lilla Parken i fjol spelade Peter Pan räknar Johan Asplund, konstnärlig ledare och ordförande, med 8-10 barnskådespelare.

Spelas på helger

Pannkakstårtan kommer nämligen mest att spelas på helger, därför behövs fler barnskådespelare.

– I alla fall flickor som kan spela Findus. Anledningen är att barnen går i skolan, det blir för mycket om en ska spela två tre föreställningar per helg, säger Johan Asplund.

Främst hoppas man på 12-13-åriga flickor som kan ersätta varandra som Findus. Det finns även behov av fler som är mucklor – fantasifigurerna som bara Findus ser.

– Vi brukar få ihop barn som vill spela, jag tror att vi får ihop en bra grupp den här gången också, säger Johan Asplund.

Om två veckor är det dags att kicka i gång repetitionerna, premiären blir den sjunde mars.

Sugen på att spela Findus?

Mejla Johan Asplund, konstnärlig ledare på johan@lillaparken.se för mer information.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

RAW comedy club tillbaka i Sundbyberg

Nyheter Mårten Andersson: Sundbyberg känns ännu mer på gång RAW comedy club finns sedan tidigare i Stockholm och Göteborg. Tredje klubben finns snart i Sundbyberg när de gör comeback.torsdag 27/2 15:40

Misstänkt vapenbrott i Sundbyberg

Nyheter Vittne ska ha sett person med vapenliknande föremål Polisen sökte på onsdagseftermiddagen efter en ung person som enligt uppgift ska ha haft ett pistolliknade föremål i handen. Denne ingick i en grupp på cirka sju personer som kom gående från...torsdag 27/2 9:30

Här travar sportlovet på med sulky och tömmar på Solvalla

Nyheter Travbanan ordnar läger för hästfrälsta barn och unga Med olika erfarenhet av ponnyer styr elva sportlovslediga flickor ut från Solvalla travskolas stall. I rockarden bakom stoet Skrållan har Wilma och Eleonora god hand med tömmarna.onsdag 26/2 15:18
Stockholm Direkt