Vinter. Kommunen vill få in synpunkter på hur det är att cykla i Vallentuna på vintern. Foto: Malin Lo Lööf

Sökes: frivilliga till cykelprojekt i vinter

20 frivilliga Vallentunabor sökes till ett projekt för att göra vintercyklingen i kommunen bättre.

  • Publicerad 10:30, 11 okt 2018

Inför vintern söker Vallentuna kommun 20 stycken frivilliga cyklister till deras vintercykelprojekt. Syftet är att kunna skapa bättre förutsättningar för vintercyklingen i kommunen.

Projektet pågår mellan den 1 december och 28 februari nästa år. Kravet är att man ska cykla minst två kilometer minst tre gånger per vecka. Deltagarna får vinterdäck till sin cykel som monteras gratis.

Föra loggbok

Under perioden ska en loggbok föras kring hur mycket man cyklar samt rapportering över eventuella problem i vägnätet.

Förutom det måste den som medverkar vara över 18 år och använda hjälm. Man måste även bo i Vallentuna kommun och besvara ett antal enkäter. Anmälan görs på kommunens hemsida.

Kommunen kommer även att satsa extra på vinterväghållning av cykelbanor genom att använda sopsaltning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Tak rasade in i butik i Täby centrum

Nyheter Håller stängt tills bristerna åtgärdats H&M i Täby centrum är just nu stängt av säkerhetsskäl för personal och besökare. Det efter att brister i innertaket hittats.onsdag 17/10 13:54