Konstnärer. Stuart Mayes och Klas Hällerstrand vill samla kreativa personer i gamla gymnastikhuset. Foto: Fredrik Gustafsson

Sökes: Kreativa kollegor till nytt konstnärscentrum

Konstnärerna Stuart Mayes och Klas Hällerstrand vill samla kreativa personer i gamla gymnastikhuset. Där de vill skapa ett konstnärscentrum.

  • Publicerad 16:03, 12 mar 2018

Stuart Mayes och Klas Hällerstrand är båda Enköpingsbor och konstnärer. Nu söker de andra kreativa hjärnor att bilda ett konstnärshus med. De har redan hittat en lokal, i gamla gymnastikhuset i Kyrkbacken.

– Det finns ett behov av arbetsplatser för konstnärer i den här staden. Både konstnärer och musiker behöver en oöm lokal att vara i, säger Stuart Mayes.

Redan nu, i inledningsskedet, är intresset för konstnärshuset stort.

– Vi har minst fyra konstnärer som är riktigt intresserade av att vara med. En femte, en grupp, är intresserade av att ha workshops här, säger Stuart Mayes.

Stuart Mayes har tidigare provat att ha sin ateljé hemma i sin tvårumslägenhet. Men det är inget han rekommenderar.

– Jag har en två, men bor som i en etta, eftersom jag har provat att ha ateljé i sovrummet. Jag jobbar med gips, frigolit och glitter och det är inte kul att hitta frigolit och glitter i smöret på morgnarna... säger Stuart Mayes.

Nu söker Stuart och Klas kreativa kollegor till det nystartade ateljéhuset.

– Även formgivare, fotografer eller arkitekter. Det behöver inte bara vara konstnärer. Det är en skapande kreativ miljö vi önskar. Och arbetskamrater, säger Mayes.

Klas Hällerstrand ser också fram emot nya kollegor.

– Att va konstnär är många gånger ett ensamarbete. Då är det skönt att ha en arbetsplats, någon att dricka kaffe med. Ja, arbetskamrater helt enkelt, säger Klas och Stuart tillägger skämtsamt:

– Julborden blir bättre också, det är jättepinsamt att ha julbord själv...

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52