Talangjakt. ”Det kommer vara som talangjakterna på tv”, säger Niklas Bulduk från UNGSK – fast i Skärholmen. Den 26 maj smäller det på Kulturhuset Stadsteaterns scen. Foto: Claudio Britos

Sökes: Ortens bästa talanger

Är du en jävel på att spela piano? Ortens bästa jonglerare? Röda linjens tyngsta dansare? Den 26 maj kan du tävla med din bästa talang på Stadsteaterns scen.

  • Publicerad 17:17, 9 maj 2018

– Jag kan alla Europas länder utantill! Men det skulle jag nog inte komma så långt med, säger Niklas Bulduk och skrattar.

Han är vice ordförande i Skärholmens ungdomsråd, UNGSK, och en av personerna bakom deras nästa stora evenemang: en tävling där vem som helst kan ställa upp och tävla med sin bästa talang.

– Vi kom på det här när en i rådet sa att han kan spela gitarr – vi hade ingen aning om det! Då kom vi på att det vore kul att göra ett event där andra kan visa upp sina dolda talanger, säger han.

Kan vara tabu

Vissa kunskaper kanske man skryter om. Andra är inte lika självklara att gå ut med.

– Jag tror det vara lite tabubelagt. Alla ska hålla på med sport, de är inte så vanligt att man träffar på någon som berättar att de spelar piano, eller en kille som håller på med balett. Vi vill att alla ska vara bekväma med sina hobbies, säger han.

Även om de främst fokuserar på unga från närområdet är evenemanget öppet för alla i hela Stockholm, gammal som ung.

Nu ska Röda linjens bästa poet utses

Den som vill vara med och tävla får skicka en video på max en minut till UNGSK. De kommer välja ut de tio bästa som får uppträda med sina talanger på Kulturhuset Stadsteaterns scen i Skärholmen den 26 maj. Och några egentliga begränsningar finns inte för vad en kan uppträda med.

– Enda kravet är att att videon ska vara en minut och uppträdandet gå att göra på max tre minuter. Det kanske är svårt att hinna måla en tavla på den tiden, men fixar man det – varför inte?

Pengar i potten

De tio utvalda kommer bedömas av en jury bestående av kända profiler. I potten ligger ett pris på 5000 kronor för den som vinner, och 1000 kronor för den som kommer tvåa.

– Vi hoppas att många vågar ta steget att visa upp sina talanger och att det leder till att fler känner sig bekväma att våga gå ut med dem. Men också att de som kommer får nya vyer på vad man kan hålla på med, säger Niklas Bulduk och fortsätter:

– Det kommer bli en skön kväll med härlig stämning och folk som bjuder på sig själva. Kanske hittar vi inte nästa Zlatan, men gör vi det har vi något att skryta med!

Talangtävling i Skärholmen

När? 26 maj, kl 16-19.

Var? Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen.

„Vad? Talangtävling för alla. Den som vill ställa upp skickar ett videoklipp på sin talang, max en minut, till Skärholmens ungdomsråd, på Instagram: @ungsk127

„Inträde? Gratis.

„Arrangörer: Skärholmens ungdomsråd, UNGSK.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.