Sol i Ekebyhov när drottningen hälsar på

Kungligt besök, Lill-babs och sensommarsol bjöds Ekerö kommuns äldre på när De gamlas dag gick av stapeln vid Ekebyhovs slott.

  • Publicerad 14:21, 23 aug 2017

Hon påminner mig om Afrodite

Dagen är en 19-årig tradition och i år kom drygt 220 personer till slottsparken för att få hälsa på drottningen.

Syftet med De gamlas dag är att uppmärksamma de äldre och ge dem en dag att minnas och många av de som Mälarö Tidning talar med beskriver sin upplevelse just så.

– Det var underbart att träffa drottningen, säger Bo Hedlund, 87, från Tappström. Jag berättade för henne att hon påminner mig om Afrodite, den grekiska kärleksgudinnan.

LÄS ÄVEN: Drottningen mötte kommunens äldre

Solveig Eklöf, 73, från Ekerö var en av dem som pratar lite längre med drottningen.

– Jag talade om för henne att min dotter har flyttat ner från Härnösand för att studera på Silviahemmet. Det ville jag berätta för henne.

De gamlas dag startades på drottningens eget initiativ och arrangeras av Ekerö kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter