Foto: Hampus Holmgren/Moderaterna

Solceller har gjort Ågesta gård självförsörjande

På Ågesta gård har man nyligen installerat Mälardalens största markanläggning för solceller. Den 14 juni bjuder de in till en temadag för alla som är intresserade av solenergi.

  • Publicerad 12:53, 7 jun 2018

1512 solcellspaneler över 5000 kvadratmeter gör Ågesta gårds nya solcellspark till Mälardalens största markanläggning för solceller. Den nya solcellsparken ska producera 400 000 kWh per år, vilket kommer kunna försörja hela gården med el.

Nu vill gården tillsammans med kommunen inspirera fler att välja solenergi och bjuder därför in till en temakväll den 14 juni klockan 18–20.

Kommunens energi- och klimatrådgivare, Christian Ottosson (C) som är kommunalråd med ansvar för miljöfrågor, Joachim Öberg, driftansvarig på Ågesta gård, och installatören av anläggningen kommer vara på plats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.