Nämnden konstaterade av Pridefestivalen är frivillig. Foto: Mostphotos

Soldat straffas med löneavdrag

En soldat vid Livgardet i Kungsängen straffas med löneavdrag i tio dagar.

  • Publicerad 18:00, 2 jan 2017

Enligt anmälan om arbetsvägran har soldaten vid flera tillfällen under en längre tid varit negativt inställd till att fullgöra vissa arbetsuppgifter som han ansett ligga utanför sitt arbetsområde. Soldaten har vid tillfällen inte inställt sig på avsett arbetsställe och även avvikit utan tillstånd och utan att ha informerat någon chef.

Soldaten blev även anmäld till personalansvarsnämnden för att ha vägrat att delta i Prideparaden i juli 2016, men här konstaterar nämnden att deltagandet är frivilligt och därför inte kan anses som arbetsvägran.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet