DIY. Sole Gipp Ossler skriver, arrangerar och producerar sin egen musik. Nu har hon släppt sin första låt. Foto: Andrea Schmidt

Sole från Södermalm debuterar med ny singel

23-åriga Söderbon Sole Gipp Ossler har sjungit hela sitt liv. Nu singeldebuterar alternativrockaren – och får hjälp av Thåströms gitarrist.

  • Publicerad 11:30, 13 jan 2020

"Sjukt häftigt." Så beskriver Sole Gipp Ossler känslan av att släppa debutsingeln "Care for me" förra veckan. Sole, som hon kallar sig som artist, arbetar för fullt med att mixa sitt debutalbum, som planeras att släppas i mars.

– Jag har väntat på det här hur länge som helst. Jag har sjungit sedan jag var jätteliten. Nu har jag jobbat i tre år med att försöka hitta ett eget uttryck, det är det svåra, att finna det där som låter som mig själv, säger Sole.

Hon beskriver sitt stuk som alternativrock, med influenser Nina Simone, Sigur Rós, jazz och soundtracks. Det är något särskilt, tycker hon, men än finns det mer att utforska i det egna uttrycket. Målet är inte nått, än.

Spelar med pappa

På gitarr har har hon pappa Pelle Ossler: Thåströms gitarrist, och med ett förflutet i Wilmer X.

– Ja, vi har spelat ihop i sex år och han har varit ett otroligt stort stöd. Sedan för ett par år sedan började jag skriva mina egna låtar, och lärde mig producera eftersom jag vill göra det med det egna material.

Sole har vuxit upp på Södermalm och bor vid Nytorget, med egen studio på Kocksgatan. Hon beskriver sig själv som en äkta fikaperson som älskar kaffe och alla kaféer på Söder. En annan favorit i kvarteren är något gubbpubbigare.

– Jag gillar familjekrogen Harvest home på Bondegatan. Det är egentligen pappas stammisställe från början, fast jag har lärt känna personalen jag också. Det är så mysigt där.