POLITIK. De nya nämnderna klubbas i december. Foto: Arkivbild

Sollentuna kan få en nämnd för klimatfrågor

Sollentunas nämnder föreslås förändras. En nämnd som enbart jobbar med klimatfrågor kan bildas, och en nämnd föreslås jobba mer dedikerat för att snabbare få ut nyanlända i jobb.

  • Publicerad 11:20, 26 nov 2018

Trots att det gått över två månader sedan valet ägde rum är inte alla pusselbitar på plats än. Hur kommunens nämndorganisation ska ut, är en av bitarna.

Kommunstyrelsens arbetsutskott har tagit fram ett förslag på hur den ska se ut. Där föreslår man bland annat att gymnasiefrågorna, som tidigare legat under utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, ska lyftas in under en gemensam utbildningsnämnd som ska hantera allt från förskola till gymnasium.

Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden föreslås istället bli en kompetens- och arbetsmarknadsnämnd. Och uppdraget ska till viss del förändras.

– Vi vill förstärka muskler för att få fler att komma ut i arbete snabbare och stå på egna ben. Vi har nyanlända att ta hänsyn till och det här är ett arbete som vi behöver lägga mer energi på. Den här nämnden skulle kunna ta ett samlat grepp kring till exempel SFI och praktikplatser, menar Henrik Thunes (M), kommunstyrelsens ordförande.

Ett annat förslag är att inrätta en klimatnämnd.

– Vi vill vässa oss i miljö- och klimatfrågor som arbetar på lång sikt med till exempel vattenvårdsfrågor, energianvändning och social hållbarhet.

Förslaget har skickats ut till alla nuvarande nämnder, som ska få tycka till. På kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december ska beslut fattas.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu börjar försäljningen av Sollentunahem

Nyheter Under hösten ska kommunen hitta en ny aktör Konsultföretaget Svefa har fått uppdraget att under hösten hitta en köpare till Sollentunahems hyresrätter i Rotebro. På torsdag hålls första informationsmötet med hyresgästerna.onsdag 18/9 10:26

Rotebroleden fortfarande inte helt färdig

Nyheter Nattarbeten pågår Klart våren 2019 står det på skyltarna som omgärdar Rotebroleden – men än så länge pågår bygget på sina håll. Här är nya tidsplanen.tisdag 17/9 11:37

Här har elever fått skapa sina egna lekplatser

Nyheter Två skolor får nya lekplatser Två nya lekplatser invigs inom kort på två av Sollentunas kommunala skolor. Eleverna har varit med i arbetet, från ax till limpa.måndag 16/9 17:48
Stockholm Direkt