FEM. Sollentuna är femma på listan över var det finns privatägda elbilar i Sverige. Foto: Leif Oldenburg

Sollentuna relativt bra på elbil

Sollentuna är femma på listan över var det finns privatägda elbilar i Sverige. Men det handlar endast om 0,30 procent av det totala antalet bilar i kommunen.

  • Publicerad 09:58, 5 dec 2018

Det är företag som satsat på elbilar. Privatägda elbilar är försvinnande få, det visar statistik som Ratsit tagit fram. Totalt rullar drygt 14 000 elbilar på de svenska vägarna, endast 5 300 är privatägda.

Med 0,58 har Danderyd flest elbilar i procent. Och det är fem kommuner i Storstockholm, "där invånarna i snitt har en högre inkomst", som toppar statistiken. Ekerö, Vaxholm och Lidingö har marginellt fler än Sollentuna där 0.30 procent är privatägda elbilar.

I 176 av landets kommuner är antalet elbilar färre än 10 och i 25 kommuner finns det ingen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Gott om sportlovsaktiviteter i Sollentuna

Nyheter Det här kan du göra under veckan Skridskor, pysselstund eller samisk samtidskonst? Nu börjar sportlovet och det finns gott om aktiviteter för den som kommer att spendera veckan i Sollentuna.fredag 22/2 11:00

Flera anställda larmar om arbetsmiljön

Nyheter Befintliga och tidigare anställda på kommunledningskontoret beskriver en dysfunktionell organisation där medarbetare är rädda och riskerar utsättas för drev som ofta resulterar i att de säger upp sig...fredag 22/2 9:00