Guld. Sollentuna Volleybollklubb tar guld i elitserien, Grand prix i Sollentuna. Sergej Engström utsågs till finalmatchens bästa spelare. Foto: Robert Boman

Sollentuna volleyboll tog efterlängtat guld

Sollentuna volleybollklubb är 2020 års Grand prix-mästare och når sin största framgång på 22 år. Under söndagen tog herrarna guld mot Örkelljunga med tre raka vinster.

  • Publicerad 11:37, 21 jan 2020

Stort. Vinsten blir ett högt vattenmärke för lagkapten Staffan Blomgren och Sollentunas volleybollklubb. Foto: Robert Boman

I helgen som gick avgjordes titeln i Grand prix-turneringen i Volleyboll, den näst mest prestigefyllda tävlingen inom svensk elitvolleyboll efter de svenska mästerskapen. Årets tävling avgjordes i Fyrishov i Uppsala, där Sollentuna volleybollklubb tog guld.

– Jag har svårt att sätta ord på det här. Jag har varit med från att vi kvalade neråt i elitserien, till det här. Det är en process som tagit 10 år. Jag vet inte vad jag ska säga, säger Staffan Blomgren, kapten, i ett pressmeddelande.

Grand prix är har pågått sedan 1998. Falkenbergs VKB var regerande mästare på herrsidan och Engelholms VS på damsidan. Totalt åtta lag tävlade mot varandra – fyra damlag och fyra herrlag. Redan under lördagen var herrlaget i god form:

– Lyckas vi hålla den här nivån imorgon tror jag verkligen att vi kan ge finalmotståndarna, sa då Staffan Blomgren.

Finalen mot Örkelljunga på söndagen slutade i 3 – 0 till Sollentuna, med matchpoäng 26-24, 25-17 och 25-22. Örkelljunga fick en svårt start på matchen efter att nyckelspelaren Faeez Alloush tvingades gå ut från planen med en skada.

Spelaren Joel Andersson från Örkelljunga berömmer Sollentunas spel:

– Sollentuna spelade väldigt bra, samtidigt som vi inte kom till anfallsspelet. Vi servade bra och fick upp mycket bollar, men sedan fastnade vi ofta i deras block, säger han.

Poängbäst under söndagens final var Vladan Ceremidzic från Sollentuna. Damlaget slutade fyra efter förlusten 2 – 3 mot Hylte/halmstad.

Lagkapten Staffan Blomgren ser positivt på framtiden för Volleybollen i Sollentuna:

– Det är det största som hänt i min karriär, säger Staffan Blomgren och tillägger:

– Jag hoppas att folk i klubben, framförallt ungdomarna, kan se att man kan växa upp i Sollentuna, komma upp i elitlagen och ta sig hela vägen.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30

Klart: 76 ungdomsbostäder byggs i Edsberg

Nyheter Ska vara inflyttningsklara om två månader Det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem får tillfälligt bygglov för att bygga ungdomsbostäder i Edsberg. Bostäderna kan stå inflyttningsklara redan i början på maj.torsdag 27/2 10:55

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01
Stockholm Direkt