LISTA. En passagerarlista på de som bordade planet släpptes under onsdagen. Svenskarnas identiteter är inte bekräftade av UD. Foto: Mostphotos/UD press

Sollentunabo befaras död i flygkrasch i Iran

En Sollentunabo befaras ha omkommit i flygkraschen i Iran. Alla 176 personer ombord omkom i kraschen där tio svenskar stått med på passagerarlistan.

  • Publicerad 13:40, 9 jan 2020

Ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade på onsdagsmorgonen efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, Imam Khomeini. Totalt tio svenskar befaras omkommit i kraschen, varav en familj på tre personer från grannkommunen Upplands Väsby.

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

Det ukrainska flygbolaget gick under gårdagen ut med flygplanets passagerarlista. Ett av namnen som finns på listan tillhör en person som är folkbokförd i Sollentuna.

– Vi arbetar med att fortsatt fastställa svenskarnas identiteter från kraschen med polisens ID-kommission. I nuläget kan vi inte kommentera hemvist för de omkomna eftersom identifieringsarbetet inte är klart, säger Erik Karlsson, kommunikatör på UD, till SollentunaDirekt.

När är det klart?

– Jag har inga tidsramar som vi kan ge. Det här måste bli rätt och det är polisens ID-kommission som har ansvaret för det arbetet, säger Erik Karlsson.

Flygplanets svarta lådor har återfunnits på olycksplatsen, men orsaken till kraschen är ännu inte klarlagd. Svenska utrikesdepartementet gick under onsdagen ut och bekräftade att flera svenskar omkommit i kraschen – men har inte bekräftat identiteterna.

Uppdatering: På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Solnaelev bland de omkomna i flygkrasch

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Falsk polis stal bankkort från äldre i Väsby och Sollentuna

Nyheter 35-åring döms till två års fängelse för grova bedrägerier En man i 35-årsåldern begick flera fräcka bedrägerier mot äldre i våras. Nu döms han till två års fängelse för att ha lurat 80-åriga kvinnor i bland annat Väsby och Sollentuna.onsdag 12/8 12:52

Sollentunabor hjälper varandra under corona

Nyheter "Det fanns ett akut behov av hjälp" Ett halvår har gått sedan coronavirusets spridning startade. Administratör för gruppen "Coronahjälpen i Sollentuna", Linn Wågberg, berättar att många vill hjälpa till under krisen.onsdag 12/8 8:30

Världsårsbästa och svenskt rekord på Vallen

Nyheter Daniel Ståhl i toppform - Almgren tvåa Årets Sollentuna GP blev en minnesrik kväll med två höjdpunkter på 2 000 meter och diskus – med flera andra personbästa från friidrottens elit på Vallen.tisdag 11/8 9:40
Stockholm Direkt