LISTA. En passagerarlista på de som bordade planet släpptes under onsdagen. Svenskarnas identiteter är inte bekräftade av UD. Foto: Mostphotos/UD press

Sollentunabo befaras död i flygkrasch i Iran

En Sollentunabo befaras ha omkommit i flygkraschen i Iran. Alla 176 personer ombord omkom i kraschen där tio svenskar stått med på passagerarlistan.

  • Publicerad 13:40, 9 jan 2020

Ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade på onsdagsmorgonen efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, Imam Khomeini. Totalt tio svenskar befaras omkommit i kraschen, varav en familj på tre personer från grannkommunen Upplands Väsby.

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

Det ukrainska flygbolaget gick under gårdagen ut med flygplanets passagerarlista. Ett av namnen som finns på listan tillhör en person som är folkbokförd i Sollentuna.

– Vi arbetar med att fortsatt fastställa svenskarnas identiteter från kraschen med polisens ID-kommission. I nuläget kan vi inte kommentera hemvist för de omkomna eftersom identifieringsarbetet inte är klart, säger Erik Karlsson, kommunikatör på UD, till SollentunaDirekt.

När är det klart?

– Jag har inga tidsramar som vi kan ge. Det här måste bli rätt och det är polisens ID-kommission som har ansvaret för det arbetet, säger Erik Karlsson.

Flygplanets svarta lådor har återfunnits på olycksplatsen, men orsaken till kraschen är ännu inte klarlagd. Svenska utrikesdepartementet gick under onsdagen ut och bekräftade att flera svenskar omkommit i kraschen – men har inte bekräftat identiteterna.

Uppdatering: På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Solnaelev bland de omkomna i flygkrasch

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fannaspelaren klar för Europeisk storklubb – "Han har övertygat oss"

Sport Fannaspelaren Leonardo Scienza har skrivit på för den tyska storklubben Schalke 04:s U-23-lag.fredag 18/9 10:17

Fler ungdomar testar narkotika i Sollentuna

Nyheter "Kommunen har ett viktigt uppdrag att främja en hälsosam livsstil" Narkotikaanvändningen ökar och känslan av trygghet i sitt eget bostadsområde minskar bland unga i Sollentuna, visar årets Stockholmsenkät.torsdag 17/9 11:44

Sollentuna VK tog dubbelt guld

Nyheter "Spelarna gjorde hela jobbet från start" Under den gångna helgen vann både Sollentuna VK:s damlag och herrlag för seniorer SM-guld i Södertälje.onsdag 16/9 17:15