LISTA. En passagerarlista på de som bordade planet släpptes under onsdagen. Svenskarnas identiteter är inte bekräftade av UD. Foto: Mostphotos/UD press

Sollentunabo befaras död i flygkrasch i Iran

En Sollentunabo befaras ha omkommit i flygkraschen i Iran. Alla 176 personer ombord omkom i kraschen där tio svenskar stått med på passagerarlistan.

  • Publicerad 13:40, 9 jan 2020

Ett ukrainskt Boeing 737-plan störtade på onsdagsmorgonen efter att det hade lyft från Teherans internationella flygplats, Imam Khomeini. Totalt tio svenskar befaras omkommit i kraschen, varav en familj på tre personer från grannkommunen Upplands Väsby.

Väsbyfamilj omkom i flygkraschen i Iran

Det ukrainska flygbolaget gick under gårdagen ut med flygplanets passagerarlista. Ett av namnen som finns på listan tillhör en person som är folkbokförd i Sollentuna.

– Vi arbetar med att fortsatt fastställa svenskarnas identiteter från kraschen med polisens ID-kommission. I nuläget kan vi inte kommentera hemvist för de omkomna eftersom identifieringsarbetet inte är klart, säger Erik Karlsson, kommunikatör på UD, till SollentunaDirekt.

När är det klart?

– Jag har inga tidsramar som vi kan ge. Det här måste bli rätt och det är polisens ID-kommission som har ansvaret för det arbetet, säger Erik Karlsson.

Flygplanets svarta lådor har återfunnits på olycksplatsen, men orsaken till kraschen är ännu inte klarlagd. Svenska utrikesdepartementet gick under onsdagen ut och bekräftade att flera svenskar omkommit i kraschen – men har inte bekräftat identiteterna.

Uppdatering: På fredagen bekräftade utrikesminister Ann Linde (S) på Twitter att 17 personer hemmahörande i Sverige fanns ombord på planet.

Solnaelev bland de omkomna i flygkrasch

Järfällabo befaras död i flygkrasch i Iran

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt