SCHWEIZ. Emma Sahlin från Sollentuna tog ett av två svenska guld i Schweiz. Adam Hofstedt tog guld i super-G. Foto: Privat

Sollentunabo tog OS-guld i Schweiz

I tisdags tog 17-åriga Emma Sahlin från Sollentuna guld i slalom under ungdoms-OS i Lausanne, Schweiz. Så ser hon själv på förstaplatsen.

  • Publicerad 11:33, 16 jan 2020

Hur känns det här?

– Det känns verkligen jättekul. Det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig när jag kom hit. Jag körde för guld, så klart, men inget jag la jättestor vikt vid.

Varför inte det?

– Jag visste inte riktigt vad jag hade för förväntningar, och visste inte riktigt hur det skulle bli. Jag körde bara min åkning.

Vad tänkte du innan det sista åket?

– Jag låg tvåa när jag skulle köra andra åket, och var jättenervös. Sedan när jag ställde mig i startlinjen så gick det över. Då var jag bara taggad och fokuserad på vad jag skulle göra.

För de som inte är så insatta i tävling på hög nivå. Berätta gärna lite om hur det här har varit för dig!

– Det här är min första stora internationella mästerskap. Så det var väl bara att göra som vanligt och inte förstora det hela. Samtidigt har det varit spännande att se allt runtikring, och bara njuta av att vara här och köra.

Vad är nästa mål?

– Förhoppningsvis får jag fortsätta på andra, större tävlingar. Men det är längre fram i framtiden. Nu har jag fått lära mig lite om hur det är här, och ta med mig det.

Emma Sahlin

Emma Sahlin är uppvuxen i Sollentuna och med i Sollentuna Slalomklubb. Hon är 17 år och tränar i dag i Sälen, där det väntar pisttävlingar under vintersäsongen. Hennes guld den 14 januari i Lausanne i Schweiz var Sveriges andra, i tävlingen för 17 och 18-åringar. Emma fick totaltiden 1.28,82, med 18 hundradelars marginal till tyskan Lena Volken som kom tvåa.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30

Klart: 76 ungdomsbostäder byggs i Edsberg

Nyheter Ska vara inflyttningsklara om två månader Det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem får tillfälligt bygglov för att bygga ungdomsbostäder i Edsberg. Bostäderna kan stå inflyttningsklara redan i början på maj.torsdag 27/2 10:55

De vill prisa lokalt hållbart arbete

Nyheter Nytt pris från lokala FN-förbund FN-föreningen i Upplands Väsby och Sollentuna vill hylla lokalt engagemang för en hållbar utveckling med ett nyinstiftat pris – som ska delas ut tio år framöver.onsdag 26/2 12:01
Stockholm Direkt