Pris. NO-läraren Emelie Hallman Svidén är en av fyra i Sverige som får priset. Foto: Privat/Anton Kyhlbäck

Sollentunalärare prisas för sina NO-kunskaper

Vaxmoraläraren Emelie Hallman Svidén prisas av Kungliga vetenskapsakademien för sitt engagemang för unga i skolan. "Det känns enormt", säger hon till SollentunaDirekt.

  • Publicerad 11:30, 19 feb 2020

NO-läraren Emelie Hallman Svidén, 38, på Vaxmoraskolan får Beijerstiftelsens årliga lärarpris, meddelar Kungliga vetenskapsakademien.

Hon är en av fyra pristagare i Sverige och belönas för sitt arbete inom de naturvetenskapligt orienterade ämnena.

– Det är verkligen en ära. Framförallt för att man får en bekräftelse på något som jag tycker är så kul, men som jag även tror så himla starkt på, säger Emelie Hallman Svidén.

Digitala verktyg

Emelie Hallman Svidén har arbetat på Vaxmoraskolan sedan hösten 2018.

Akademien motiverar priset med att "hon inspirerar lärande i NO genom att kreativt använda digitala verktyg som hävstång så att alla elever blir nyfikna”.

Emelie berättar att ett digitalt verktyg kan vara att eleverna får göra animerade filmer om till exempel atomer.

– För att göra något kul av svåra begrepp, som kemiska föreningar, grundämnen och fördjupa förståelsen av det genom en animationsfilm. Sedan får eleverna dela med sig av det de gjort med varandra.

Priset, som ligger på 50 000 kronor, delas ut den 31 mars på Konserthuset i Stockholm.

Beijerstiftelsens lärarpris är ett årligt pris och har delats ut sedan 1991.

– Det känns enormt att bli uppskattad på det här sättet. Men det mest betydelsefulla för mig är att jag blir ännu mer inspirerad i lärandet, säger Emelie Hallman Svidén.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00

Experten: Staten måste skjuta till mer pengar

Nyheter Mindre företag drabbas hårdast av coronakrisen Små marginaler och en snöbollseffekt leder till att många mindre företag ligger risigt till, på grund av coronakrisen Det menar Erik Sjölander, näringspolitisk talesperson på Småföretagarnas...fredag 3/4 13:50

Så påverkas lokala näringslivet av coronakrisen

Nyheter Många vill stötta verksamheter i sina kvarter Det lokala näringslivet påverkas mycket av den rådande coronakrisen. För många uteblir intäkterna helt, andra lyckas på olika sätt ställa om för att möta nya behov. Samtidigt vill många lokalbor...fredag 3/4 13:32
Stockholm Direkt