Pris. NO-läraren Emelie Hallman Svidén är en av fyra i Sverige som får priset. Foto: Privat/Anton Kyhlbäck

Sollentunalärare prisas för sina NO-kunskaper

Vaxmoraläraren Emelie Hallman Svidén prisas av Kungliga vetenskapsakademien för sitt engagemang för unga i skolan. "Det känns enormt", säger hon till SollentunaDirekt.

  • Publicerad 11:30, 19 feb 2020

NO-läraren Emelie Hallman Svidén, 38, på Vaxmoraskolan får Beijerstiftelsens årliga lärarpris, meddelar Kungliga vetenskapsakademien.

Hon är en av fyra pristagare i Sverige och belönas för sitt arbete inom de naturvetenskapligt orienterade ämnena.

– Det är verkligen en ära. Framförallt för att man får en bekräftelse på något som jag tycker är så kul, men som jag även tror så himla starkt på, säger Emelie Hallman Svidén.

Digitala verktyg

Emelie Hallman Svidén har arbetat på Vaxmoraskolan sedan hösten 2018.

Akademien motiverar priset med att "hon inspirerar lärande i NO genom att kreativt använda digitala verktyg som hävstång så att alla elever blir nyfikna”.

Emelie berättar att ett digitalt verktyg kan vara att eleverna får göra animerade filmer om till exempel atomer.

– För att göra något kul av svåra begrepp, som kemiska föreningar, grundämnen och fördjupa förståelsen av det genom en animationsfilm. Sedan får eleverna dela med sig av det de gjort med varandra.

Priset, som ligger på 50 000 kronor, delas ut den 31 mars på Konserthuset i Stockholm.

Beijerstiftelsens lärarpris är ett årligt pris och har delats ut sedan 1991.

– Det känns enormt att bli uppskattad på det här sättet. Men det mest betydelsefulla för mig är att jag blir ännu mer inspirerad i lärandet, säger Emelie Hallman Svidén.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

Nyheter Trion ska hålla minikonserter i trädgårdar En musikertrio ska inta trädgårdarna i Sollentuna för att sjunga och spela allt från klassiska visor till moderna popsånger som ett avbrott i isoleringen.fredag 5/6 15:01

Planerna för Södra Häggvik tar form

Nyheter ✓Skola för 900 elever planeras ✓Tusentals nya bostäder Sollentuna kommun går vidare med ett avtal för Stinsen. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande menar att det är en pusselbit som faller på plats för stadsutvecklingen i Häggvik.fredag 5/6 15:00

Socialnämnden kan gå 40 miljoner back

Nyheter Ny prognos för budgeten 2020 Socialnämnden beräknas få ett underskott på 43 miljoner kronor, visar en ny rapport. Nu får kommunledningskontoret gå in för att tillsammans med nämnden arbeta fram en ny budget.fredag 5/6 8:00
Stockholm Direkt