ETTABILD. Bredd. Tv-aktuella Kenth Sundqvist fastnade tidigt för Elvis Presley och hans musik. Själv sjunger han allt från country till soul och reggae. Foto: Mikael Andersson

Solnas talang gör succé i tv-rutan

Kenth Sundqvist tog Talangjuryn med storm. Hans Rihanna-tolkning av ”Stay” kallades den största överraskningen i tv-programmets historia, av jurymedlemmen Alexander Bard.

  • Publicerad 16:20, 24 jan 2020

Det har kommit förfrågningar om att sjunga på bröllop och ett dansband har hört av sig.

Hemma i lägenheten i Solna vittnar det om att här håller en musiker håller till. Det finns såväl bland annat mikrofonstativ, notställ och högtalare uppställda. Här ägnar sig Kenth Sundqvist åt sitt livs passion.

En passion han nyligen bjöd på i TV4:s Talang under artistnamnet ”Big Sea”.

– Det var min kompis Roberto som tyckte att jag skulle söka och fyllde i blanketten och skickade in. Jag trodde inte att jag skulle komma med, man en dag hade jag plötsligt en massa missade samtal. Det var från produktionsbolaget Fremantle, säger han.

Succé framför juryn

Inför publiken och Talangjuryn med David Batra, Bianca Ingrosso, LaGaylia Frazier och Alexander Bard, gjorde han dundersuccé vid inspelningen i höstas när han framförde Rihannas låt Stay, iklädd sin karaktäristiska cowboyhatt.

– Alla trodde att jag skulle komma in och sjunga country och förväntade sig inte det jag gjorde, säger han.

När Alexander Bard tog till orda för att ge sitt omdöme höll han inte igen, bland annat kallade han framträdandet ”den största överraskningen i Talangs historia”.

– Sedan frågade han varför jag inte hade sökt tidigare, säger Kenth Sundqvist.

Den 21 februari får tittarna reda på om han får fortsätta i tävlingen, efter att alla deltävlingar har sänts.

Reaktionerna från allmänheten har varit många och på kort tid har telefonen gått varm.

– Det har kommit förfrågningar om att sjunga på bröllop och ett dansband har hört av sig. I nuläget avvaktar jag lite innan jag vet hur det går i Talang, säger Kenth Sundqvist.

Vill fortsätta som ”Big Sea”

Efter den stora uppmärksamheten hoppas han kunna fortsätta uppträda och spela in musik under namnet ”Big Sea”.

– Förut kallade jag mig för Clark Singer, men det kunde jag inte ha som artistnamn. Då tänkte jag Big C, men det var det massa rappare i USA som hette, så blev det ”Big Sea”. Det är taget från de underbara upplevelserna man får ute på havet. Jag har rest mycket och min pappa var sjöman, säger han.

Har du någon dröm med musiken?

– Jag tänker inte riktigt så. Om andra är glada och vill lyssna på det jag gör så är jag nöjd.

Det här är ”Big sea”

Ålder: ”62, men känner mig som 45”.

Familj: Två fina barn.

Bor: Solna, Frösunda.

Gör: Mångsysslare.

Intresse: Musik.

Solnafavoriter

Basic bar och Tegelbaren. ”Där har jag sjungit karaoke och det är mysiga ställen”.

Hagaparken. ”Det är speciellt på sommaren, rikligt idylliskt och som pricken över i:et bor kronprinsessan Victoria och prins Daniel där”.

Stockholm Direkt