”Som ett fint kvitto på att jag är bra som jag är”

Nina Engqvist är nominerad till Årets inspiratör för sin positiva attityd och sitt driv, både som lärare på Broskolan och som karateinstruktör.

  • Publicerad 16:00, 19 apr 2019

När Nina Engqvist flyttade till Bro för tre och ett halvt år sedan hade hon svårt att hitta sin plats. Men när hon började jobba inom kommunen på Broskolan och dessutom startade karateklubben Tatakai Kyokushin i Bro föll bitarna på plats.

Nu är hon hemma. Och nominerad i årets Upplands-Brogala för det hon gör.

– Vadå lilla jag? Det känns jätteroligt. Eftersom jag är nominerad tillsammans med Systerskapet i Bro som gör jättefina saker måste jag ju också göra något bra. När jag läser nomineringen förstår jag att det är både för mitt jobb som lärare och karateinstruktör, och för min vilja att göra Bro till en bra plats att leva på, säger Nina.

Når fram till ungdomarna

I skolan når Nina fram till ungdomarna. Hon berättar att elever som av olika anledningar har haft hög frånvaro numera kommer till skolan varje dag. En elev som nyligen bytte till Broskolan ville bara gå till skolan om denne fick gå i Ninas grupp.

– Man blir ju blöt i hjärtat, å andra sidan tänker jag att det är en självklarhet det jag gör.

Med karateklubben som hon startade med My Pasanen i september 2018 har hon lyckats nå ut bra redan.

– Vi hittade en nisch för dem som inte gillar lagsport och som inte heller vill springa ensamma i skogen.

Nina tycker att det är väldigt roligt att bli uppskattad för det hon gör på sitt vanliga jobb och sin vanliga fritid.

– Det är ett fint kvitto på att jag är bra som jag är. Baksidan av att vara som jag är är att folk kan tycka att jag är jobbig, att jag styr och är pushig. Det betyder fantastiskt mycket att jag duger.

Lokal upphandling – så ska Håbo bli bäst

I Håbo är det sällan lokala företag lyckas vinna uppdraget när kommunen gör en offentlig upphandling. Det ska det bli ändring på. – Inom fem år ska vi vara bäst i Sverige, säger Malin Bergman...fredag 5/7 9:47

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt