Håller rent. Under tre veckor jobbar det här stjärngänget med att röja buskage och plocka skräp i Hässelby. Foto: Evelina Hertz

Sommarjobbet: Att hålla rent runt om i Hässelby

Har du lagt märke till att buskarna i Hässelby strand är ovanligt tjusigt trimmade? Under tre veckor jobbar ungdomar med att sköta parkskötseln i området.

  • Publicerad 09:35, 6 jul 2018

Orangea västar, skyddshandskar och diverse trädgårdsredskap. Det är utrustningen som sommarjobbarna vi möter vid en gångväg i Hässelby strand drar på sig när arbetsdagen börjar. Uppdraget? Att sköta parkskötseln runt om i området. Det är andra dagen på jobbet.

– Det är inte ett jätteroligt jobb men det är okej. Det jobbigaste är att göra samma sak och det roligaste är att plocka skräp för då går man omkring, säger Ida Stackenland, 17 år, från Nälsta.

Under tre veckor ska de jobba sex timmar om dagen. För många av ungdomarna som går av sommarjobb genom Stockholm stad är det första extrajobbet. I Hässelby-Vällingby jobbar drygt 900 unga mellan 16 och 19 år i år.

Positiva reaktioner

En av sommarjobbarna som vi stöter på är Partina Basosila, 16, från Vällingby.

Han tycker bitvis att arbetet har varit hårt. På händerna har han några skrubbsår som han fått när han klippt buskar.

– Men det är så det ska vara. Ingenting kommer gratis, säger Partina Basosila.

Och reaktionerna från omgivningen har varit positiva.

– Folk har till och med stannat och gett oss dricks. Vi fick hundra kronor som vi delade på och köpte godis för, säger Partina Basosila.

Sommarjobbare. "Det är hårt arbete, med det är så det ska vara. Ingenting kommer gratis", säger Partina Basosila, 16 år, från Vällingby, till höger. Foto: Louise Bornhall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Miljöpartiet inleder samtal med Alliansen

Nyheter Första steget mot en ny koalition i landstinget i Stockholm I dag inleds samtalen mellan Alliansen och Miljöpartiet. Förhoppningen är att bilda ett gemensamt styre i Stockholms läns landsting.måndag 24/9 12:24

Snart rivs gamla Ekesiöö

Nyheter Gör plats för ny stadsdel i Bromma Det nya bostadsområdet vid Bällstaån kliver ett steg närmare byggstart. Vid årsskiftet kan nämligen rivningen av gamla Ekesiöö börja.måndag 24/9 12:01