Håller rent. Under tre veckor jobbar det här stjärngänget med att röja buskage och plocka skräp i Hässelby. Foto: Evelina Hertz

Sommarjobbet: Att hålla rent runt om i Hässelby

Har du lagt märke till att buskarna i Hässelby strand är ovanligt tjusigt trimmade? Under tre veckor jobbar ungdomar med att sköta parkskötseln i området.

  • Publicerad 09:35, 6 jul 2018

Orangea västar, skyddshandskar och diverse trädgårdsredskap. Det är utrustningen som sommarjobbarna vi möter vid en gångväg i Hässelby strand drar på sig när arbetsdagen börjar. Uppdraget? Att sköta parkskötseln runt om i området. Det är andra dagen på jobbet.

– Det är inte ett jätteroligt jobb men det är okej. Det jobbigaste är att göra samma sak och det roligaste är att plocka skräp för då går man omkring, säger Ida Stackenland, 17 år, från Nälsta.

Under tre veckor ska de jobba sex timmar om dagen. För många av ungdomarna som går av sommarjobb genom Stockholm stad är det första extrajobbet. I Hässelby-Vällingby jobbar drygt 900 unga mellan 16 och 19 år i år.

Positiva reaktioner

En av sommarjobbarna som vi stöter på är Partina Basosila, 16, från Vällingby.

Han tycker bitvis att arbetet har varit hårt. På händerna har han några skrubbsår som han fått när han klippt buskar.

– Men det är så det ska vara. Ingenting kommer gratis, säger Partina Basosila.

Och reaktionerna från omgivningen har varit positiva.

– Folk har till och med stannat och gett oss dricks. Vi fick hundra kronor som vi delade på och köpte godis för, säger Partina Basosila.

Sommarjobbare. "Det är hårt arbete, med det är så det ska vara. Ingenting kommer gratis", säger Partina Basosila, 16 år, från Vällingby, till höger. Foto: Louise Bornhall

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Allt på deras gård har jämnats med marken

Nyheter Grannar om bygget på Årstafältet: "Som att bo i ett helvete" Träd, buskar och lekparker intill Årstafältet har jämnats med marken och hägnats in. Nu kräver Vallabor sänkt hyra för att de tvingas bo vid en byggarbetsplats.onsdag 14/11 16:38