Sommarstök. Det har redan kommit klagomål på att det är stökigt i Hornsberg i svallvågorna av värmeböljan. Foto: Sacharias Källdén/Linda Gren

Sommarstöket tillbaka i Hornsberg

Buskörningen och stöket kom som ett brev med värmeböljan. Nu ska polisen försöka hålla lugnet i "Party-Hornsberg" i väntan på sommargågatan.

  • Publicerad 19:00, 16 maj 2018

Precis som de senaste åren vallfärdar många till Hornsbergs strand när solen skiner och värmen kommer. Men med det kommer också en del problem i form av framförallt buskörning med för höga hastigheter, både på land och i vattnet med vattenskotrar.

I år tidigare än vanligt med tanke på den senaste tidens värmebölja.

Polisen har redan fått in många klagomål från boende.

Grannar jublar: Mindre bus i Hornsberg

Förra året gjorde Hornsbergs strand om till sommargågata, bland annat för att minska buskörningen. Och det gav effekt enligt kommunpolisen Peter Enell. Men årets sommargågata är inte på plats förrän den 28 maj. Och om det fina vädret håller i sig lär folk fortsätta att dras till vattnet.

Till dess ska polisen försöka att prioritera området extra.

– Vi har jobbat med det i vår veckoinriktning. Patrullerna har fått i uppdrag att ha mer tillsyn i området och se till att det är lite mer ordning, i mån av tid. Men det är svårt att vara där hela tiden, säger Peter Enell, kommunpolis på Kungsholmen.

Lugnare i party-Hornsberg efter polisens nolltolerans

Förutom sommargågatan kommer staden även som tidigare att sätta ut tillfälliga farthinder på Lindhagensgatan i månadsskiftet maj/juni, något polisen efterfrågat. Det kan också bli aktuellt med ytterligare trafikhinder vid behov, enligt trafikkontoret.

Skyndar ej på sommargågatan

Att tidigarelägga både sommargågatan eller trafikhindren med tanke på det fina vädret och folkansamlingen går däremot inte enligt staden. De har redan avtalat jobben med entreprenörerna och de är även är så pass omfattande att det inte är möjligt tidsmässigt.

Polisen för även en dialog med parkeringsvakterna om att prioritera området.

– Jag tycker att det fungerade bra förra året. Det blev rätt lugnt efter sommargågatan, efter några veckor när alla lärt sig reglerna. Det är inte totalförbud mot att köra bil som många trodde först. Det blir alltid problem runt ett sånt här område, när det är mycket folk så påverkar det på ett annat sätt, men vi får se hur det blir i år. Vi kommer självklart ha patruller på plats i sommar, men det är inte samma behov som tidigare, det har lugnat ner sig, säger Peter Enell.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.