Söndagsångest? Här är några roliga grejer att göra i veckan

Kolla på zombier och frossa i surströmming. Här är sju roliga grejer att göra i Stockholm i veckan.

  • Publicerad 19:00, 13 aug 2017

14 aug: Svängom i en salsa

Rivstarta veckan genom att släppa lös kropp, själ och sinne. På Stockholm Salsa Dance hålls denna dag flera drop-in-kurser för nybörjare i både Salsa Cubana och Bachata. För 170 pix får du två timmars danslektion, såväl som inträde till kvällens salsafest.

Var? Adolf Fredriks Kyrkogata 13. När? 19.00–21.00

15 aug: Bollywood-baluns på torget

Stockholms Kulturfestival öppnar storstilat med magisk Bollywoodmusikal med efterföljande Bollywoodfest. Det är föreställningen Love Story – A Bollywood Musical som rest hela vägen från Mumbai för att gasa igång Gustaf Adolfs Torg så att det sjunger om det. Sa vi att det är gratis?

Var? Gustaf Adolfs Torg. När? 19.00–00.00

16 aug: Spike Lee i Rålis

Packa picknickkorgen och knalla till utomhusbion i Rålis. Här visas Spike Lees banbrytande klassisker Do The Right Thing från 1989, en film som Oscar-nominerades för bästa manus men som också väckte viktig debatt om rasrelaterade frågor i USA.

Var? Rålambshovsparken. När? 21.00–23.00

17 aug: Smaska på surströmming

Nu har du ett ypperligt tillfälle att utmana dina smaklökar och känna att du lever! För 45:e året i rad dukar Tennstopet upp för den årliga surströmmingsskivan, se till att boka bord för att vara säker på att få plats. Om du tycker priset på 435 kronor för en sittning är i extremaste laget, är det bara att gå och haffa en burk på närmsta snabbköp istället.

Var? Dalagatan 50 När? 11.30–23.00

18 aug: Fira Madonnas födelse

”En av planetens coolaste människor fyller år”. Det slår klubben Laika fast, och ställer till med grandios Madonna-frossa. Här finns bland annat möjlighet att själv riva av en ”Vogue” under karaoken.
Utklädsel från Madonnas olika epoker belönas!

Var? Långholmsgatan 15. När? 18.00–03.00

19 aug: Zombiespana

Skräck, blod och dönickar. Bakis efter gårdagens partaj kan det vara skönt att släppa fokus från dig själv. Antingen som åskådare till den gastkramande paraden Stockholm Zombie Walk, eller så hakar du på.

Var? Samling på Riddarholmen. När? 13.00

20 aug: Chillmode

Efter den här partyveckan kan det vara god idé med tid för eftertanke. Strosa till närmaste vattenbryn och kontemplera.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.