Sopbil började brinna på Östermalm

Det började att brinna i en sopbil på Östermalm på torsdagsförmiddagen. För att förhindra spridning tömdes det brinnande skräpet rakt ut på Nybrogatan.

  • Publicerad 15:41, 29 mar 2018

Det var klockan 10.36 på torsdagen som Storstockholms brandförsvar fick larm om en brand i en sopbil på Nybrogatan på Östermalm.

– Det var en återvinningsbil som det började brinna i bland soporna. Chauffören tippade ut det på gatan så att vi kunde släcka. Det var lite blandade grejer som låg där, batterier som poffade och smällde bland annat, säger Rune Sundström, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Släckningsinsatsen var avslutad vid klockan 11.28

– Chauffören gjorde rätt som tippade ut allt på gatan så att inte bilen skulle ta eld, säger Rune Sundström.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Stockholmaren Jonas Bäckström hann fånga händelsen på film. Enligt honom fanns en rädsla hos grannar för att elden skulle sprida sig till intilliggande fastigheter, bland annat på grund av de brinnande batterierna. Men enligt Rune Sundström på brandförsvaret var det aldrig någon större fara för det.

Här släcks elden på Nybrogatan. Foto: Jonas Bäckström

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34