En sopgubbe lyckades hålla fast en minst sagt flitig inbrottstjuv under tisdagsförmiddagen. Foto: Mostphotos

Sopgubbe och mäklare tog tjuv på Östermalm

En sopgubbe, en mäklare och en inbrottstjuv korsade sina vägar på Östermalm. Det blev en märklig inbrottshistoria.

  • Publicerad 15:19, 10 okt 2017

Det hela började under tisdagsmorgonen när ett vaktbolag fick larm om ett pågående inbrott på Östermalm. En väktare var snabbt på plats och insåg då att det hade skett två inbrott i samma trappuppgång.

Och tjuven var inte långt borta.

– Vid samma tid, och i samma kvarter, fick vi larm om ytterligare ett pågående inbrott. Det är svårt att hänga med i vad som egentligen hände, men en mäklare ska på något sätt ha upptäckt och stört inbrottstjuven, säger Anna Westberg vid Stockholmspolisen.

Tjuvens miss – attackerade kvinnan var för stark

Den kriminella mannen lät sig dock inte nedstämmas utan bestämde sig för att göra ytterligare ett försök att genomföra ett lyckat inbrott.

Men den här gången var allmänheten ännu mer på tårna. En sopgubbe såg vad inbrottstjuven höll på med och lyckades hålla fast tjuven till dess att en polispatrull kom till platsen och grep mannen.

– Det är kul när allmänheten kan hjälpa och klara upp brott, säger Anna Westberg.

Mannen vaknade mitt i stölden – det fick tjuven ångra

Inbrottsanmälningarna har fortsatt att trilla in till polisen och just nu är den misstänkte mannen misstänkt för totalt sex inbrottsförsök och inbrott.

– Det är ovanligt att någon försöker så här många gånger samma morgon. Och det är möjligt att ännu fler inbrott anmäls, säger Anna Westberg.

Inbrotten skedde på bland annat Kommendörsgatan och Riddargatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.