HOT. Hämtas inte soporna innan helgen blir kaos. Foto: Mostphotos

Sopkaos hotar till helgen

Rinkeby och Tensta är två av många stadsdelar som drabbas av sopstrejken i Stockholm. – Vi hoppas på hämtning av hushållssopor innan helgen annars blir det kaos, säger Joe Martarian, D. Carnegie & Co:s regionschef i Järva.

  • Publicerad 13:05, 12 jul 2017

Det är klart att vi på sikt får problem.

Fastighetsbolaget D. Carnegie & Co fick förra veckan ordning på problemen med sopberg i och utanför sina miljöstationer i Järvaområdet.

– Det tog oss cirka tio dagar, i dag ser det riktigt bra ut, säger Joe Martarian.

Nu är det istället strejken bland Stockholms sopåkare som leder till större problem i Rinkeby och Tensta. Fastighetsbolaget är dock lovade hämtning av hushållsavfall där det inte krävs nycklar för att komma åt soporna.

– Jo, det stämmer. Kommunen har ringt in ett annat företag som vi hoppas ska hämta hushållssopor innan helgen annars blir det kaos, säger Joe Martarian.

Han understryker samtidigt vikten av att hyresgästerna slänger hushållsavfall på rätt plats, för inget tyder på att sophämtningen kommer att ske i normal omfattning den närmaste tiden.

På onsdagsmorgonen började sopåkare anställda på RenoNorden, där den vilda strejken utbröt förra veckan, att säga upp sig från företaget.

– Vi har bra dimensioner på våra sopstationer, men det är klart att vi på sikt får problem om strejken inte upphör, säger Joe Martarian.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.