Sophämtarnas strejk fortsätter. Foto: Andreas Johansson

Sopkaoset fortsätter: Lavin av klagomål från medborgarna

Sedan i onsdags har en vild strejk bland ett 50-tal av Renonordens sophämtare orsakat problem. Nu rapporterar Stockholm vatten om rekordhöga mängder klagomål om sophanteringen.

  • Publicerad 15:20, 10 jul 2017

Ännu finns ingen överenskommelse mellan de strejkande arbetarna och arbetsgivaren Renonorden. Det får fortsatt konsekvenser för sophanteringen i Stockholm.

Staden: Sopföretaget har fram till klockan 22 att lösa krisen

Katarina Johansson, enhetschef vid Stockholm vatten och avfall, beskriver situationen som "inte riktigt under kontroll än".

– Läget är oförändrat mot i fredags förutom att det är en ny vecka med nya hämtningar. Vi är inte ikapp än trots att det jobbats hela helgen. Det rör sig om helt ny personal som tagits in som inte har koll på områdena eller vilka nycklar som går var. Dessutom har vi inte full bemanning än på grund av att det är semestertider, bland annat, säger hon.

Tusentals har klagat

Mängden reklamationer som inkommit från allmänheten nådde under måndagen 1300 stycken sedan strejken utbröt i onsdags. En normal månad inkommer mellan 5-600, enligt Katarina Johansson.

– Tyvärr har vi just nu problem med vår e-tjänst för reklamationer men Stockholm stad hjälper oss att lösa det. Det är bra att folk skickar in klagomål och reklamationer så vi vet hur det ser ut och kan åtgärda det. Annars jobbar vi i blindo. Just nu har vi fordon som åker ut och endast åtgärdar reklamationer som kommit in, säger Katarina Johansson.

Det här händer med sophämtarna om de fortsätter strejka

På fredag träffas facket och arbetsdomstolen. Då ska man bland annat utreda huruvida strejken är olaglig.

Sopkrisen: Konflikten fortfarande olöst

Har du bilder från sopkaoset? Maila info@direktpress.se

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.