STÖKIGT. Såhär såg det ut i höstas och det har fortsatt i samma stil. "Det enda vi skulle se fram emot är att bli av med skiten", säger Birger Andersson som har återvinningsstationen som utsikt. Foto: Privat

Sopkaoset i Duvbo kan tas bort

Att låta återvinningen på Duvkullavägen bli kvar permanent bedöms som olämpligt. Men inte för att den drar till sig råttor och obehöriga människor utan för att det ska byggas.

  • Publicerad 07:05, 14 apr 2018

Som Vi i Sundbyberg berättat är grannar till återvinningsstationen på Duvkullavägen kritiska till att ha den placerad där.

Eftersom återvinningen syns från Ulvsundaleden, stannar personer som inte hör hemma i området till för att slänga sina sopor. Återvinningen blir överfull mellan tömningarna och drar till sig skator, kråkor och råttor.

– Det är tragiskt, det är inte av i dag att det ska se ut så här, sa grannen Elsy Törnbladh i höstas.

28 april går FTI:s (Förpacknings- och tidningsinsamling AB) tillfälliga bygglov för stationen ut. Nu har de ansökt om permanent bygglov.

Stadsmiljö- och serviceförvaltningen anser att det inte är lämpligt. Men skälet är inte vad grannarna tycker.

"Platsen ligger inom område som påverkas av kommande exploateringar och gatuombyggnationer. Läget behöver ses över", skriver de.

Birger Andersson är en av de som ser sopkaoset utanför sitt fönster. Han tycker att det åtminstone vore en förbättring med en byggarbetsplats.

– Det är inte roligt att titta ut. Det ska bli skönt om det blir en bra lösning på detta, säger han.

I höstas var kommunen tveksam till att det skulle gå att flytta på återvinningen, eftersom det är svårt att hitta alternativa platser.

Var ska den stå istället?

– Jag vill inte kommentera det, då skulle jag föregå bygglovsprocessen, säger Fredrik Härdén, chef för stadsmiljö- och serviceförvaltningen.

Frågan om bygglov hanteras av byggnads- och tillståndsnämnden. Synpunkter kan lämnas till och med 17 april.

Platsen där återvinningen står ingår i detaljplanen för Sundbybergskopplet. Fastighetsbolaget Veidekke har i juni 2017 fått ett positivt planbesked för omkring 400 bostäder.

I dag vill bolaget avvakta med att bygga där tills de är klara på Kavallerivägen, enligt kommunen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26