Fortsatta problem med sophämtning i Stockholm - men betydligt färre reklamationer. Foto: Erik Hanson/ Vilhelm Stokstad

Sopstrulet i innerstan inte över

Sopstrulet är inte helt över. En dansstudio på Döbelnsgatan fick vänta en och en halv månad på att få soporna tömda. Men ändå är det betydligt färre reklamationer nu än för några veckor sedan.

  • Publicerad 13:20, 16 jan 2018

Marikas dans- och modestudio på Döbelnsgatan fick vänta en och en halv månad på att få soporna tömda. Enligt avtalet ska soporna hämtas en gång i veckan.

– Jag har mejlat och klagat och igår kom de och hämtade soporna. Det är jobbigt för det började lukta illa och grannar i bostadsrättsföreningen klagade, säger Erik Hanson vars fru driver dansstudion.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Generellt så har klagomålen på uteblivna sophämtningar minskat i hela staden. Första veckan i november fick Stockholm vatten in 3212 klagomål, drygt fyra procent i jämförelse med antal hämtningar.

Motsvarande siffra andra veckan i januari är 1 283, drygt 1,6 procent. Men det är fortfarande problem i en rad områden i staden, framför allt på Södermalm och delar av Östermalm.

– Vi kan inte göra några utfästelser om framtiden om när sophanteringen fungerar helt normalt igen, men efter ett entreprenörsbyte blir det alltid en period av inlärning och omställning till det som är nytt. Mycket hänger på att entreprenörerna får in bra personal som väljer att stanna i yrket, säger Alexandra Fleetwood på Stockholm Vatten och Avfall.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00