Det var här på gatan som gärningsmannen sköt den 30-årige mannen. Foto: Sara Ringström

Sorg efter dödsskjutningen i Storvreten

Det regnar. I havet av blommor brinner gravljusen. För två dagar sedan sköts en 30-årig man till döds på gatan i centrala Storvreten. Och ännu är ingen gripen misstänkt för mordet.

  • Publicerad 18:23, 4 sep 2017

Det är så sorgligt. Vad är det som händer med samhället? Det här måste sluta

Människor kommer till minnesplatsen för att lägga ner blommor och ställa ner ljus.

– Det är så sorgligt och hemskt, jag tänker på hans familj, säger en ung tjej vi träffar i Storvreten.

Hon bor i närheten av brottsplatsen.

– Jag hörde inget, men min mamma gjorde det. Det känns väldigt läskigt att någon skjuter här i området. Det är obehagligt. Det har hänt så mycket sånt i Stockholm nu på sista tiden, det känns som att det här nästan börjar bli normalt, säger hon.

Hörde skotten

Det var strax efter två på eftermiddagen som det hände. En maskerad person ska ha skjutit sju, åtta skott mot 30-åringen och sedan lämnat platsen i en silvergrå golf.

– Vi var hemma och hörde skotten. Det är fruktansvärt och så tragiskt, säger en kvinna som bor ett stenkast från platsen.

Polisen söker grå bil efter dödsskjutningen i Tumba

Hon kände inte mannen, men ville ändå visa sitt deltagande i sorgen och var med på minnesstunden som hölls här under söndagen.

– Han hade familj och var bara 30 år. Livet är inget värt för en del människor, säger hon.

Fritidsgården Lagret ligger precis intill brottsplatsen. De övervägde att hålla stängt på lördagskvällen, berättar Kjell Allinger, chef, när BotkyrkaDirekt kommer förbi gården.

– Men vi bestämde oss för att öppna. Vi fick veta av polisen att det inte var någon fara och personalen ville hålla öppet. Många var ledsna och fick bli tröstade. Det är fruktansvärt det som hänt, säger han.

"Det här måste sluta"

30-åringen har rötter i Alby, och även här märks sorgen. Stenpodiet i centrum är täckt av ljus, marschaller, blommor och ord till minne av 30-åringen. Folk stannar till och tittar. Många frågar varandra vad som hänt.

– Det är så sorgligt. Vad är det som händer med samhället? Jag bor i Vårberg och där sköts också en kille till döds nyligen, mitt i centrum. Det här måste sluta, säger en kvinna som stannat till framför minnesaltaret.

En annan kvinna nickar.

15 dödsskjutningar i år

Hittills i år har det varit över 70 skjutningar i Stockholm, i 15 av dem har någon skjutits till döds. Ingen av skjutningarna har varit här i Botkyrka.

14 döda i över 70 skjutningar i Stockholm

Polisen har inte gått ut med något motiv till mordet i lördags.

– Man kan inte låsa sig till något om man inte vet vem gärningsmannen är. Det får bli en sedvanlig utredning. Det är ingenting vi kan spekulera om, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Ökad polisnärvaro

En teknisk undersökning av platsen har gjorts och under lördagen gick polisen runt och knackade dörr i området för att få in vittnesuppgifter och annan värdefull information.

Under helgen och idag har extra poliser funnits på plats i Storvreten.

– Vi har haft en trygghetsinsats där vi har haft extra poliser synliga i området. När något sånt här händer kan det vara skönt att se oss på plats. Vi finns för att prata med folk och lugna, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen hittills inte gripit någon misstänkt gärningsman för mordet. De letar fortfarande efter en silvergrå golf som har setts köra ifrån platsen just efter händelsen.

– Vet man något så får man väldigt gärna höra av sig till oss på 114 14, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.